in

Izložba sitnih i ukrasnih životinja održana u Prnjavoru

Slatka-Tajna.Eu

PRNJAVOR – U Prnjavoru je danas održana izložba sitnih i ukrasnih životinja na kojoj su se predstavili izlagači i odgajivači iz svih krajeva Republike Srpske i BiH.

Organizator izložbe je Udruženje za zaštitu i uzgoj sitnih i ukrasnih životinja “Feniks”.

Predstavnik ovog udruženja Velibor Trivičević izrazio je zadovoljstvo kako odzivom izlagača i odgajivača, tako i posjetom zainteresovanih sugrađana.

“Posjetioci su danas mogli vidjeti sitne životinje koje se uzgajaju na ovim prostorima kao što su guske, patke, golubovi, kokice, ali i ukrasne zamorce, zečeve, ukrasne ptice”, rekao je Trivičević.

On je podsjetio da osnovni cilj ovakvih događaja nije samo prodaja životinja, nego i da se kod mladih razvija ljubav prema životinjama i edukuju budući odgajivači.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Izložbu je posjetio i načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je rekao da se na ovaj način promoviše jedna vrsta entuzijazma, nešto što je lijepo i za vidjeti, zbog čega će Udruženje “Feniks” i dalje imati podršku lokalne zajednice.

Tomaš je izrazio nadu da će već naredne godine biti stvoreni uslovi da se može organizovati veća berza sitnih i ukrasnih životinja kakva je bila u Prnjavoru prije dvije godine.

Današnja izložba održana je u prigradskom naselju Vijaka.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Možete li pronaći vjevericu koja se sakrila u parku

Katarinu besparica seli u niži rang