in

AZEMINA GRBIĆ: Plakala sam kad sam čula da mi je ime u Kući sevdaha

Slatka-Tajna.Eu

Rodom je iz Dervente, bračnih sedam godina provela je u Brčkom, dok se muzički ostvarila u Beogradu gdje i danas živi.

Azemina Grbić, vanserijska pjevačica koja je dubinom i posebnošću svog glasa plijenila publiku sedamdesetih, baš kao i producente, menadžere i vrsne muzičare koji su željeli da snimaju upravo s njom.

– Radila sam i sarađivala sa najznačajnijim kompozitorima i muzičarima, makar to bilo i na jednoj ploči u nekom periodu sedamdesetih i osamdesetih, ali skoro sa svima koji su nešto značili, počevši od Buce Jovanovića, Krnjevca, Baneta Đokića, Pavkovića, Jašarevića i mnogih drugih – kaže Azemina koja posljednjih godina ne radi nešto puno, ne pojavljuje se tako često u medijima i slično. Ona je već odavno dobila svoje mjesto u Kući sevdaha u Sarajevu.

– Na vijest o uvrštavanju mog imena u Kuću sevdaha, kao i zahvalnica koju sam tom prilikom dobila iz te kuće – plakala sam kao malo dijete. To je za mene velika čast i potvrda da je moja karijera bila na pravom putu, da sam ostavila nekog traga u našoj muzici – dodaje Azemina koja, kako kaže, u zadnjih nekoliko mjeseci uveliko piše knjigu o svom estradnom putu i prijateljima, odnosno kolegama sa estrade od kojih, kako kaže, mnogi već nisu među nama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Ima mnogo takvih knjiga i osvrta, a ovo će biti moja priča, mislim da će biti mnogo toga interesantnog – zaključuje Azemina Grbić.

Piše: Z. KISIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Na Londonskom maratonu najuspješniji Etiopljanin Lemma i Kenijka Jepkosgei

POKAZALA JE PREVIŠE: Sanja Kužet bez brushaltera