in

Srbija pred čudom, direktno mjesto u Ligi šampiona nikad bliže

Slatka-Tajna.Eu

Odlični rezultati Crvene zvezde i Partizana ove, ali i prethodnih sezona, doprinijeli su velikom skoku srpskog fudbala.

Već godinama pokušavaju da se domognu famoznog 15. mjesta na UEFA listi, koje odvaja elitu od samih učesnika, a sada su nikad bliži tome da Srbija ima dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona od sezone 2023/2024.

Trijumfi Zvezde na gostovanju Ludogorecu (1:0), odnosno Partizana nad Florom (2:0), uz još ranije podvige, doprinijeli su da se srpski fudbal učvrsti na 12. poziciji Evrope.

Srbija je u velikoj borbi da skoči na 11. mjesto koje šampionu garantuje direktan plasman u Ligu šampiona, uz novčanu nagradu od čak 15 miliona evra.

Sa koeficijentom 28,875 Srbija diše za vratom Ukrajini (30,600) i vodiće se velika borba do kraja.

Činjenica je da Ukrajinci imaju tri predstavnika trenutno (Šahtjor i Dinamo u Ligi šampiona, Zorija u Ligi konferencija), ali i da ne blistaju ove sezone, pa postoji mogućnost da ih nadmaši.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Mora da se ide korak po korak. Prvo da se osigura 15. mjesto, a onda i da se Zvezdi i Partizanu “priključe” ostali timovi iz Superlige.

Takođe, vrijedi istaći i da je 12. i 13. mjesta donose velike povlastice, oličene u tome da šampion kvalifikacije krene tek od plej-ofa, odnosno u džepu već ima sigurnu jesen u Ligi Evrope i samo jedan stepenik od elite.

Ostala tri predstavnika bi igrala za mjesto u Ligi Evrope, a neka kao sada u Ligi konferencija.

(B92.net)


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U Arena Sport centru u Mostaru počela malonogometna liga / Bljesak.info

BILI SU U VEZI! Bosanac ne simpatiše Cecu jer je njen brat unesrećio njegovu Didžu!