in

POMEN POVODOM 30 GODINA OD SMRTI: Emotivan susret Milana Marića i Tomine supruge Gordane

Slatka-Tajna.Eu

Na Centralnom groblju u Beogradu održan pomen povodom 30 godina od smrti popularnog pjevača Tome Zdravkovića.

Kod njegovog groba okupili su se poštovaoci Tomine muzike, brojne kolege, predstavnici medija i dio ekipe filma „Toma“. Posebno emotivan susret desio se između supruge Tome Zdravkovića, Gordane , i glumca Milana Marića, koji u filmu igra Tomu. Ostali su dugo u zagrljaju, a Gordana nije krila suze.

Dragan Bjelogrlić i Gordana Zdravković

-Kada sam prije nekoliko dana odgledala film imala sam osjećaj kao da je Toma živ, a tome je najviše doprinio ovaj mladi čovjek, koji je u filmu dočarao Tomu 99 odsto. Onakvog kakav je bio i kakvog sam voljela – rekla je Gordana.

– Ja sam to već rekla, da u filmu uopšte nisam toliko pratila kako je prikazan moj lik, već sam samo pratila Milana kao Tomu. Njegove geste, pokrete, glas, mimiku lica….Toliko me sve podsjećalo na Tomu da je to neopisivo. Zato sam Milana sada zagrlila kao da grlim svog Tomu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Žaklina, Tomina kćerka iz prvog braka

Pomenu je prisustvovala i Žaklina, Tomina ćerka iz prvog braka koja je intenzivan kontakt sa ocem imala do svoje pete-šeste godine. „Posle se u njegov život ušle druge žene, deca…Mama se rastala od njega, jer nije mogla da trpi tatin način života. Od mame sam naslijedila lik, opštu fiozionomiju, dok sam od tate nasledila oči i – emociju. Ne krijem da volim život kakav je on vodio, druženje, provod, pjesmu – rekla nam je Žaklina.

Željko Joksimović, Bane Obradović i Dragan Bjelogrlić

Prisutnima su se na pomenu obratili menadžer Bane Obradović, koji po ovlaščenju Tomine supruge već deset godina štiti njegov lik i djelo i organizuje razne aktivnosti, Lidija Dimitrijević, zamjenica gradonačelnika Tominog rodnog Leskovca, i Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović, autori filma i tv-serije o Tomi Zdravkoviću.

Počast slavnom kolegi odali su i Aco Pejović, Jovan Tipšin, Hasan Dudić, Marko Bulat, Mikica Antonić, i mnogi drugi.

Tekst i foto: Slavica Danilović

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NATO pozdravio sporazum o deeskalaciji između Srbije i Kosova

„Crveni alarm za čovječanstvo“: Neophodne hitne klimatske akcije