in

Ursula von der Leyen se sastala sa članovima Predsjedništva BiH

Slatka-Tajna.Eu

Ursula von der Leyen, predsjednica Evropske komisije doputovala je danas u Bosnu i Hercegovinu. Sva tri člana Predsjedništva BiH su je dočekali u ovoj državnoj instituciji.

Von der Leyen je danas stigla u Predsjedništvo BiH u 17:00 sati gdje će održati sastanak s bh. zvaničnicima, a nešto ranije danas je otvorila most Svilaj na Savi.

Von der Leyen je odlučila posjetiti zemlje Zapadnog Balkana da bi im, kako je ranije rekla, poručila da ih žele u Evropskoj Uniji.

BiH je u toj njenoj turneji bila posljednja na listi, a u Crnoj Gori je bila u srijedu gdje je pohvalila i ohrabrila ovu državu za njena postignuća.

Tom prilikom je komentarisala tekst Reutersa koji je objavio da EU ne može garantovati članstvo za šest balkanskih zemalja i odgovarajući na pitanje znači li to da je Brisel odustao od proširenja EU, von der Leyen je odgovorila da je njena posjeta regiji isključivo poduzeta u svrhu evropske perspektive te da je tu da ohrabri zemlje Zapadnog Balkana.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bosna i Hercegovina je posljednja zemlja na listi njene posjete Zapadnom Balkanu.

Podsjetimo da je danas nešto ranije prije dolaska Von der Leyen u Predsjedništvu dočekan Charles Fries, zamjenik generalnog sekretara za Zajedničku sigurnosnu i odbrambenu politiku (CSDP) i krizne odgovore pri Evropskoj službi za vanjske poslove (EEAS).

Osim Željka Komšića i Šefika Džaferovića, dočekao ga je i Milorad Dodik koji je poručio da neće učestvovati u odlučivanju u institucijama BiH. Međutim, njegovim današnjim potezom to je dovedeno u pitanje.

Dodik također prisustvuje i sastanku s Ursulom von der Leyen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BEZOBRAZNE PORUKE ISKULIRAM: Muharem Hadrović zna o kakvim je djevojkama riječ

Fortenova grupa uspješno zaključila prodaju Poslovne grupe zamrznute hrane kompaniji Nomad Foods