in

U Han Biloj jučer je bio praznik: “Uljepšali smo dane ljudima koji vole i podržavaju klub”

Slatka-Tajna.Eu

Danima je u ovoj mjesnoj zajednici kod Travnika glavna tema bio dolazak bh. velikana.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Sve su domaćini učinili da gostima prirede lijepo dobrodošlicu, a tražila se karta više. Na kraju je sve prošlo uspješno, Željezničar je slavio visoku pobjedu (0:6), iako su domaći sigurno u prvom poluvremenu zaslužili da postignu bar jedan pogodak.

Nisu se prepali Željezničara, pokazali su da znaju igrati nogomet, a samo sreća i sjajni golman Muftić spasili su goste u više navrata. U drugom dijelu već druga priča. Domaći potrošeni, ali časno i pošteno dočekali su kraj meča.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Časno i pošteno svoj posao odradili su i čelnici ovog malog kluba, ali velikih ljudi sa ogromnim srcem i velikom ljubavi prema svom kraju i svom Rudaru.

Jusuf Jašarević, Adnel Mekić, Muris Jašarević i ostala vrijedna ekipa bili su na raspolaganju apsolutno svima, na razglasu za sve goste puštala se legendarna Grbavica, ali i ostaje pjesme FK Željezničar, što govori i o poštovanju domaćina prema klubu koji slavi sto godina postojanja. Na tribinama su bili i navijači Željezničara, stigli su iz okolnih gradova, ovacije su dobili Samir Bekrić, Hamza Gasal, Ermin Zec koji je u prvom dodiru sa loptom pokazao da je veliki majstor kojem zaista malo treba. Potpuno oporavljen i spreman Zec će biti Željina prevaga i u Premijer ligi.

“Za nas je ovo najveća utakmica u dosadašnjoj historiji. Željo je veliki klub, a mi smo učinili sve da se svi ovdje osjećaju lijepo, da to bude praznik nogometa i mislim da smo uspjeli te da će se o ovoj utakmici drugo pričati“, kazali su nam poslije meča iz redova domaćina.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi i prolazu. Mi smo ostvarili cilj, prošli smo u šesnaestinu finala, željeli smo atraktivnog protivnika i uspjeli smo u tome. Imali smo u prvom dijelu četiri – pet sjajnih šansi, nismo pogodili, a Željo je to sve pogodio. Ambijent je bio sjajan, ljudima koji podržavaju ovaj klub uljepšali smo ove dane“, kazao je za SportSport.ba trener domaćih Islam Torlak, nekadašnji nogometaš i trener NK Travnik.

Ističe da je bilo lijepo voditi ekipu protiv jednog tima kao što je Željezničar.

“To je moj stari rival, igrao sam protiv njih, vodio Travnik protiv Želje. To je velika ekipa, zaslužuju da su uvijek u vrhu bh. nogometa“, dodao je Torlak.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za SportSport.ba je nakon meča govorio i napadač domaćih Sabahudin Petak.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Što se tiče prvog poluvremena, odigrali smo sjajno. Nesretno smo primili dva gola, mogli smo se ranije vratiti u utakmicu, a u drugom poluvremenu smo pali. Nama treba još treninga, iskustva, da se nosimo protiv ovakvih ekipa. Danas je zaista ovo bio praznik u Han Biloj, hvala našim navijačima, velika je čast bila biti dio ovakvog spektakla“, kazao je Petak.

O tome kako su se gosti osjećali jučer u Han Biloj govori i njihova objava poslije meča.

“Zahvaljujemo se FK Rudar i svim mještanima Han Bile na sjajnom gostoprimstvu i odličnoj organizaciji fudbalskog spektakla. Sretni smo zbog sticanja novih sportskih prijatelja i želja Kluba je da uskoro uzvrati gostoprimstvo Rudaru na prijateljskoj utakmici na Grbavici“.

Rudar se takmiči u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, a ove godine slavi 60 godina postojanja.

Jučer su za ovaj tim nastupali: Nedim Zolota, Halid Mehmedović, Belamin Osmančević, Emir Torlak, Zinedin Kadrić, Belmin Kasumović, Amar Alić, Senid Hodžić, Sabahudin Petak, Amel Čurić, Vedad Jaganjac. Šansu sa klupe su dobili Harun Ibraković, Amar Ribo, Vedad Adilović, Ramo Dautović, te Đenan Brkić.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Da l’ je moguće: Već je 30 godina prošlo od smrti velikog boema / Bljesak.info

Zašto padaju akcije Alibabe – Business Magazine