in

TVOJE PJESME SE PJEVAJU ŠIROM ZEMLJE KOJA JE UMRLA ZAJEDNO S TOBOM: Govor Dragan Bjelogrlića izazvao muk

Slatka-Tajna.Eu

Danas se navršava se trideset godina od smrti legendarnog pjevača, boema i umjetnika, neponovljivog i neprežaljenog Tome Zdravkovića.

Na beogradskom Centralnom groblju okupili su se danas svi koji su voljeli Tomu, među kojima njegova udovica Gordana Zdravković koja je stigla iz Amerike, Dragan Bjelogrlić, Željko Joksimović, Aco Pejović, Hasan Dudić, Jovana Tipšin, Petar Benčina, Tamara Dragičević i mnogi drugi.

Govor Dragana Bjelogrlića Bjele, režisera filma “Toma” koji ovih dana obara rekorde gledanosti, dirnuo je prisutne na pomenu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Jednom smo se sreli na snimanju nekog novogodišnjeg programa. Ja sam bio mlad, tek kročio u glumačku profesiju i silno sam želio da te upoznam. Nisam uspio. U gužvi smo se samo rukovali i taman kada sam htio da se predstavim, ti si otišao. Poslije nekoliko godina otišao si zauvijek.Upoznao sam te mnogo godina kasnije, kroz priče ljudi koji su te voljeli i čuvali sjećanja na tebe. Kroz tvoje pjesme koje sam ponovo slušao konačno shvatajući koliko si u njima opisao svoj život, kao i svoju čudesnu tugu i bol koji su te kao sjena pratili kroz čitav život.Tragajući za uzrocima tvoje tuge i bola suočio sam se sa svojom tugom i svojim bolima. Tragajući za tvojom dušom, pronašao sam za trenutak svoju i sve to pokušao da prenesem na filmsko platno. Hvala ti na tome. Ako smo negdje pogriješili baveći se tvojim životom, ne zamjeri. Vjeruj mi da smo to radili sa puno ljubavi i da smo te mnogo zavoljeli.Počivaj u miru, dragi Tomo. Tvoje pjesme pjevaju se ovih dana ponovo, sa nekim novim zanosom. Pjevaju se širom one nekadašnje zemlje koja je umrla zajedno sa tobom. Neka ti je vječna slava i hvala- završio je Bjelogrlić.

(Express/Espreso)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zvezda savladala Ludogorec, Dinamo razbio Genk

Nakon višesatnog čekanja brojni Zeničani ostali bez vakcine