in

OBILJEŽAVA SE 30 GODINA OD SMRTI TOME ZDRAVKOVIĆA: Udovica Gordana plakala a Aco Pejović je tješio

Slatka-Tajna.Eu

Toma Zdravković, legendarni pjevač i jedan od najvećih boema, preminuo je na današnji dan prije tačno 30 godina.

Njegovi najbliži okupili su se na groblju kako bi mu odali počast, a Tomina supruga prije nekoliko dana stigla je iz Amerike kako bi na ovaj dan mogla da ode na grob kao i svake godine. Njegova udovica spremila je žito i posluženje i piće koje je donijela na groblje, a u jednom trenutku i zagrlila je spomenik. Ubrzo nakon toga na groblje je stigao i Aca Pejović koji je zagrlio Gordanu i ona je počela u tom trenutku da plače.

Pored toga, stigli su i pojedini glumci koji su dio filma “Toma”. Toma je sebe ostavio hitove bez kojih ni dan danas ne može da se zamisli noć u kafani, a nedavno je premijerno prikazan i dokumentarni film o njegovom životu.
Pjesme poput “Danka”, “Kiša je padala”, “Da l’ je moguće”, “Svirajte noćas samo za nju” samo su neke u kojima je iskazao svoju emociju i tugu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Podsjetimo, Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. godine u Pećenevcima, kraj Leskovca gdje je kao mladić i započeo muzičku karijeru. Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine u Beogradu poslije 18 godina borbe sa kancerom prostate.

(Express/Kurir)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Kćerka načelnika Velike Kladuše: Fikret Abdić je jutros otišao na posao

Visoki predstavnik Christian Schmidt uputio nedvosmislen poziv liderima Evropske unije: “Ohrabrite zemlje Balkana”