in

“Nemojte se blamirati! Šutimo jer je red na Tužilaštvu da vas sve uhapsi”

Slatka-Tajna.Eu

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, odgovorio je na pitanje “Zašto šutite?”, Željke Cvijanović, predsjednice RSe koje je uputila njemu i Aleksandru Zolaku, direktoru Agencije za lijekove Bosne i Hercegovine, a u vezi s aferom “Kiseonik”.

Stanivuković je poručio Cvijanović da joj je, koliko ga sjećanje služi, bilo zastrašujuće kada su iznosili neoborive dokaze o aferi “Kiseonik” te da joj je sada zastrašujuće što jedan dan šute jer je na red došlo Tužilaštvo.

“Da pohapsi sve vaše koje ste vi i gospodin Milorad Dodik postavili, zbog najveće afere otkad RS postoji. Zastrašujuće vam je kada govorimo, zastrašujuće vam je kada šutimo, a jedino je zastrašujuće to što vi radite. Vas je toliko uhvatio strah od vaših afera da vam je sve zastrašujuće”, kazao je Stanivuković između ostalog na videu koji je objavio na Facebooku.

Dalje je poručio predsjednici RS da se ne igraju patetike te da “nečiste i nepoštene radnje ne kriju iza čestitih i poštenih zdravstvenih radnika”.

“Nisu zdravstveni radnici odgovorni što ste vi nabavljali kiseonik bez ijedne dozvole, bez atesta i bilo kakve garancije i serije kvaliteta koja je trebala biti urađena. Nisu oni niti bilo ko odgovorni zbog toga što danas, kako vi kažete, nedostaje kiseonika. Vi ste za to odgovorni. Gospodin Zolak je učinio ono što je morao, provjerio kvalitet i izvršio nadzor u toj agenciji i utvrdio o čemu se radi”, dodao je.

Mišljenja je da vlast organizuje dan ranije sastanak jer se plaši da će je narod na protestima opozicije u subotu izviždati.

“I brojite se broja ljudi koji će doći po prvi put nakon nekoliko godina u slobodnu Banjaluku na Trgu Krajine gdje nam vi nikada niste dali. Radite svoj posao vi čestito i pošteno imate samo još godinu i iskoristite to vrijeme. Možda nećete imati ni toliko, to je moja poruka vama. Nemojte se blamirati”, poručio je između ostalog Stanivuković, prenio je N1.

Pogledajte snimak.

Report

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Smijeh selo Tordinci II dio.avi

Mantil – neprevaziđen klasik za jesenje kombinacije