in

Zagreb: Otac osumnjičen za tri ubojstva na podmukao način / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena/Hina / Zagreb

Protiv Haralda Kopitz (56), osumnjičenog za ubojstvo svoje troje djece, državno odvjetništvo RH pokrenulo je istragu zbog tri kaznena djela teškog ubojstva na podmukao način, a u srijedu će biti izveden pred suca istrage koji će odlučiti o istražnom zatvoru.

Potvrdila je to nakon Kopitzovog ispitivanja u tužiteljstvu zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Albina Tisenić, ne navodeći ime osumnjičenoga.

Kazala je i da je na prvom ispitivanju u tužiteljstvu Kopitz koristio pravo neiznošenja obrane, odnosno da se branio šutnjom.

Uz rješenje o provođenju istrage tužiteljstvo je za Kopitza zatražilo istražni zatvor o čemu će sutra prijepodne odlučiti istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda.

Istražni zatvor bi mu, osim zbog opasnosti od bijega kao austrijskom državljaninu, mogao biti određen i zbog posebno teških okolnosti zločina koji mu se stavlja na teret.

Kopitzov odvjetnik po službenoj dužnosti Marko Ivica kazao je nakon ispitivanja u policiji, koja je protiv Kopitza tužiteljstvu podnijela kaznenu prijavu, da je njegov branjenik relativno stabilnog psihičkog stanja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










”Moj branjenik, kojeg branim po službenoj dužnosti, kratko je iznio svoju obranu, odnosno branio se šutnjom. Pročitana mu je poruka o pravima, a on je relativno stabilnog psihičkog stanja”, kazao je ranije odvjetnik.

Ivica je dodao da se očekuje medicinsko vještačenje kojim će se utvrditi Kopitzovo psihofizičko stanje u trenutku počinjenja kaznenog djela.

Ubojica je i službeno uhićen sinoć oko 19,45 sati nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Tamo je doveden ranije tijekom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihofarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Usvojen plan jesenje sjetve u TK za 2021.

Ima 15 godina, dolazi iz Gane, a igrače prolazi kao čunjeve