in

Usvojen plan jesenje sjetve u TK za 2021.

Slatka-Tajna.Eu

Vlada Tuzlanskog kantona je usvojila plan jesenje sjetve za 2021. godinu koji je sačinjen na osnovu općinskih i gradskih planova jesenje sjetve. Ovim planom predviđeno je da se žitaricama, povrtnim, industrijskim i krmnim biljem zasije ukupno oko 8.000 hektara.

“Sjetvom pšenice kao najznačajnije kulture za ishranu stanovništva planira se zasijati oko 4.000 hektara, a to je više u odnosu na prošlogodišnju sjetvu za 42 hektara. Plan sjetve povrća je 623 hektara što je za 28 hektara više nego prošle godine. Krmnim biljem planirano je zasijati oko 2.000 hektara i to je za 81 hektar više nego 2020. godine”, izjavio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vahidin Smajlović.

U ovoj godini u programu novčane podrške za sjetvu predviđeno je sedam miliona KM.

Kada je riječ o organskoj proizvodnji, Ministarsvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva nema informaciju koliko će biti zasijano na području TK zemljišta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










” Rebalansom budžeta predvidjeli smo 50 hiljada KM za pomoć organskoj proizvodnji, tako da ćemo vjerujem imati bolje pokazatelje kada se vrate izvještaji o realizaciji tog programa”, izjavio je Smajlović.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VJEŠTO KRIJE TRUDNOĆU: Maya Berović u širokoj košulji

Zagreb: Otac osumnjičen za tri ubojstva na podmukao način / Bljesak.info