in

Tako to radi Azmir Husić i Tuzla City: Amar Ibrišimović iz “Colibri” stigao do kapitena bh.reprezentacije

Slatka-Tajna.Eu

Tuzla City na dobrom je putu da izgradi jednu od najboljih omladinskih škola u BiH. Ma, kako to “zlobnicima” zvučalo, rezultati U 15 to povrđuju. Nekoliko talentiranih mladića dobilo je pozive za nastup u državnim selekcijama.

Najbolja potvrda je Amar Ibrišimović, koji je kapiten U 15 BiH. Amar je predvodio “zmajiće” u susretu sa Srbijom. Ibrišimović je kapitenku traku zaradio profesionalnim odnosom, karakternim osobinama i nogometnim umijećem. Svestran je, zbog svojih izuzetnih predispozicija može igrati na stoperu, na boku i kao zadnji vezni. Takvih je danas malo.
Nadareni je nogometaš ponikao u Školi fudbala “Colibri”. Kod Halila i Nedima Mahmutovića.

/223106472/adxp_sportske_introImage

Škola se “brendirala” kao rasadnik nogometnih dragulja. Iza Amara je pedesetak turnira po kantonu, BiH i van granica zemlje. Što je kapitalno iskustvo. Nadogradnju dobija i još više se usavršava u Tuzla City. Zahvalan je svim trenerima, s kojima je radio, Moranjkiću, Spahiću, Brzoviću, a posebno selektoru Igoru Jankoviću i saradnicima.
Priželjkuje da sa svojom generacijom igra na evropskom prvenstvu. Igrački mu je idol Zvjezdan Misimović. Vjeruje da će Tuzla City iduće godine igrati u Evropi.

Amar je jedan od nekoliko igrača Tuzle koji igraju za državne selekcije. Ajdin Nukić, kapiten prvog tima, postao je redovan na spisku Ivayla Peteva. Za reprezentaciju U 21 poziv je dobio Belmin Mešinović. Osim Ibrišimovića još je nekoliko pionirskih i kadetskih reprezentativaca na spisku selektora U 15 Jankovića.
I nije to sve. Pitanje je dana kada će “poštar” pokucati na vrata Ajdina Mujkića, krilnog napadača, koji je sa sedamnaest godina nastupio za prvi tim Tuzla Citya.

Omladinska škola Tuzle najbolja je investicija Azmira Husića.

S.R.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SVE PUCA OD LJUBAVI: Tamara Milutinović u zagrljaju Darka Jevtića

NAZDRAVLJAJU DARKOVE BIVŠE: Marina Gagić i Olivera Matijević za nove početke