in

HRT: Bjelovar – u spomen na oslobođenje grada te stradale branitelje i civile

Slatka-Tajna.Eu

Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja

Foto: HRT / HTV

Bjelovar obilježava Dan grada i Dan bjelovarskih branitelja u spomen na 29. rujna 1991. Tada je grad oslobođen, stradalo je 17 branitelja i civila, a oštećeno je nekoliko stotina kuća. 

Udrugama branitelja i stradalnika Domovinskog rata te ratnim i županijskim čelnicima premijer Andrej Plenković pridružit će se na spomen-području Barutana gdje će se održati komemoracija za sve poginule, a zatim i svečana sjednica Gradskog vijeća.

Još jutros u gradskom je središtu počast odana svim poginulim civilima i braniteljima iz ovoga kraja. U 10.43 sirene su podsjetile sve građane na najtragičniji događaj od prije 30 godina. Tada je strašnu eksploziju u skladištu vojnog naoružanja izazvao major JNA Milan Tepić, pri čemu je stradalo 11 hrvatskih branitelja. Njima u spomen, ovo spomenpodručje živi, a lani je temeljito preuređeno. Sinoć je otvoren i poseban muzejski postav u spomen na zborno područje Bjelovar i operativnu zonu Bjelovar, izjavila je za podnevni Dnevnik novinarka Marijana Kranjec.  

– Pobijedili smo armiju koja je ovdje u ovoj vojarni imala 155 tenkova i oklopno-mehaniziranih transportera, 20-ak haubica i više od 6000 pušaka, rekao je Stipe Šola, predsjednik UHDDR-a Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










–  Nama ništa nije bilo teško. To bi možda trebala biti poruka i za sve ostale, mlade koji i danas pokušavaju otići na nešto bolje. Svugdje se mora raditi, a Hrvatska se mora još izgrađivati, istaknuo je Dinko Tandara, bjelovarski branitelj i ravnatelj u Ministarstvu hrvatskih branitelja. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

The Multiple Orgasm Trigger – The Multiple Orgasm Trigger

VJEŠTO KRIJE TRUDNOĆU: Maya Berović u širokoj košulji