in

FATALNA MONIKA BELUČI: Najatraktivnija žena na svijetu slavi rođendan

Slatka-Tajna.Eu

Rođena je 30. septembra 1964. godine u italijanskom gradiću Čita di Kastelo kao jedinica u skromnoj porodici, a karijeru manekenke je započela kada je imala trinaest godina.

Na poziv agencije Elit model menadžment, 1988. preselila se u evropski modni centar Milano, uspostavila saradnju sa tada nepoznatim modnim kreatorima Dominikom Dolčeom i Stefanom Gabanom i postala zaštitno lice njihovog brenda Dolče i Gabana.

U svijet filma zakoračila je početkom devedesetih, a svjetsku slavu joj je donijela uloga Malene.

Film “Malena” otkriva neobičnu priču o očaranosti i sanjarenju Renata, trinaestogodišnjaka koji je opsjednut Malenom, najljepšom i najpoželjnijom ženom u gradu koja živi sama jer joj je muž otišao u vojsku.

U ovom filmu Monika je predstavljena kao ikona ljepote, filmskog glamura i šarma, poput nekih velikih diva iz prošlosti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Glumila je u filmovima “Drakula”, “Pakt sa vukovima”, “Apartman”, “Otpozadi”, “Jecaji sunca”, “Stradanje Hristovo”, “Na mliječnom putu”. Prva je glumica koja je u šestoj deceniji igrala Bondovu djevojku – imala je punih 50 godina kada se pojavila u epizodnoj ulozi u filmu “Spektra”.

Bila je u braku sa francuskim glumcem Vinsentom Kaselom od 1999. do 2013. godine i sa njim ima dvije kćerke.

Rijetka kombinacija savršenog lica i zanosnog tijela Moniki Beluči je donijela titulu seks-simbola i smatra se jednom od najljepših žena. Brojni časopisi za muškarce je redovno svrstavaju u sam vrh svojih izbora ljepote i seksepila, a glumica je o svom izgledu u intervjuu za BBC rekla:

-Ljepota je hendikep ako si glup, ali ne i ako si inteligentan i znaš kako da iskoristiš svoju ljepotu. Osjećam se dobro i prijatno u svom tijelu, ali ne zbog toga što sam lijepa. Poznajem mnoge lijepe ljude i njihovi životi su jednostavno tako užasni. Jako se nelagodno osjećaju sami sa sobom. Srećna sam što sam voljena. Imam divnu porodicu.

(Express/Super žena)

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

smijeh do suza…

Ovacije za četiri koncerta ovogodišnjeg 9. izdanja VaClaF-a / Bljesak.info