in

Za socijalno zbrinjavanje radnika u RS 1,16 miliona KM

Slatka-Tajna.Eu

Fond za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske je za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje po osnovu Programa socijalnog zbrinjavanja radnika u ovoj godini uplatio ukupno 1.159.841 KM, koliko je za ove namjene odobrila Vlada Republike Srpske.

Iznos od 588.522 KM ide za potpunu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 268 radnika iz sedam preduzeća, saopćeno je iz Fonda PIO Republike Srpske.

Riječ je o 83 radnika preduzeća “Trebinjeprevoz”, 77 “Prehrane” iz Gradiške, 35 “Modriča prevoza”, 21 “Faguma” iz Karakaja kod Zvornika, 39 “Napretka” iz Srebrenice, kao i devet “Stankoma” iz Skelana, te četiri iz skelanskog ODP “Poljoprivrednik”.

Iznos od 247.554 KM namijenjen je za djelimičnu uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 151 radnika iz preduzeća “Fusol” iz Nevesinja, dok je 323.766 KM usmjereno za penzijsko i invalidsko osiguranje za 48 radnika iz 29 preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda PIO Republike Srpske otvoren do 31. decembra, koji sa uplatom ovih sredstava stiču uslove za starosnu penziju.

Radnici kojima je izvršena uplata sredstava, sa kojom ispunjavaju uslove za penziju, mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske u nadležnoj poslovnici.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“BILA MI JE BOG!” Aca Lukas priznao u koju pjevačicu je bio zaljubljen!

Tuzla i Ugljevik čekaju realizaciju obećanja Si Đinpinga