in

Titula ide Tuzli, Borcu ili Zrinjskom

Slatka-Tajna.Eu

Tuzla siti, Borac i Zrinjski će se boriti za titulu i to je sada evidentno, konstatovao je Mladen Žižović, šef stručnog štaba Slobode, nakon što je njegov tim porazom upravo od Mostaraca zatvorio 11. kolo M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine i ujedno prvi krug sezone.

Mostarci su na stadionu “Pod Bijelim brijegom” savladali goste sa “Tušnja” rezultatom 1:0. Tuzlaci su se dobro branili sve do 73. minute, a onda je Nemanja Bilbija zatresao mrežu i donio tri boda “plemićima”.

“Mislim da smo dobro analizirali igru Zrinjskog i da smo u većem dijelu utakmice imali kontrolu na svim tim ubačajima koje je Zrinjski imao. Bez obzira na posjed koji su imali, bili smo ravnopravan protivnik, pogotovo u defanzivnom bloku. Nismo ekipa koja će stvoriti sedam-osam šansi, pogotovo u Mostaru protiv, po meni, najbolje individualne ekipe u ligi.

Generalno, zaslužena pobjeda Zrinjskog, pritiskali su nas, dobro smo se branili, ali iz jedne situacije su došli do tri boda”, smatra Žižović, nekadašnji strateg upravo Zrinjskog.

Fudbaleri Zrinjskog trenutno su drugi na tabeli sa 24 boda i imaju samo bod manje od prvoplasirane ekipe Tuzla sitija. Sloboda se nakon ovog poraza nalazi na četvrtoj poziciji sa 16 bodova.

“Moramo tražiti bodove u utakmici gdje ćemo biti ravnopravniji u igri. Nakon ovih 11 kola niko nas pretjerano nije nadigrao. Četvrto mjesto, 16 bodova i ne znam kada je neko u bliskoj prošlosti to napravio. Mi smo zadovoljni i idemo dalje. Tuzla siti je zasluženo na prvom mjestu. Tuzla siti, Borac i Zrinjski će se boriti za titulu i to je evidentno. Ispod nas su Velež i Željezničar, a bod smo iza Sarajeva. Mi imamo mladu ekipu koja se sjajno bori za svoj dres”, istakao je Žižović.

Trener domaćih Sergej Jakirović istakao je da je utakmica bila teška jer se protivnik dobro branio.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Pokušavali smo probiti taj trostruki blok, ustrajali smo i na kraju uspjeli postići pogodak. Moram pohvaliti golmana gostiju, koji je Slobodu držao na životu, ali mi smo zasluženo dobili”, kazao je Jakirović i dodao:

“Prvi krug prvenstva je završen. Imamo razloga za zadovoljstvo. Nije nikoga lako dobiti, svako kolo će biti zahtjevno. Možemo žaliti sa susretima s Posušjem i Radnikom, no to se događa”.

Na stadionu “Mokri Dolac” u komšijskom derbiju bodove su podijelili Posušje i Široki Brijeg, odigravši rezultatom 2:2. “Posušje je bilo opasno u nekoliko navrata u tom prvom poluvremenu nakon naših grešaka. U drugom poluvremenu je to bilo sasvim drugačije na terenu, kroz visoki pritisak su stvorili kaos u kojem su se bolje snašli i postigli dva pogotka. U tom trenutku utakmica je mogla otići u potpunu katastrofu za nas, ali smo se pribrali i izmjenama donijeli energiju. To nam je dalo snagu da se približimo njihovom golu i budemo opasni. Iz jedanaesterca smo se vratili u igru, zatim postigli pogodak za izjednačenje i moramo biti zadovoljni”, kazao je Jure Ivanković.

Domaći su ovim remijem došli do osmog ovosezonskog boda, a u narednom kolu ugostiće Velež. Široki Brijeg s 13 bodova zadržao je petu poziciju pred gostovanje Zrinjskom u Mostaru.

Rezultati 11. kola: Rudar – Radnik 2:0, Tuzla siti – Velež 2:1, Borac – Sarajevo 1:0, Posušje – Široki Brijeg 2:2, Željezničar – Leotar 1:0, Zrinjski – Sloboda 1:0. Poredak: Tuzla Siti 25 bodova (meč manje), Zrinjski 24, Sarajevo 17, Sloboda 16, Borac 16 (meč manje)…

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

ŠPIJUNIRALA SAM MARKOVE BIVŠE DJEVOJKE: Luna Đogani se obrukala, sestra je opomenula

“Za Oružane snage BiH i VSTV ćemo povući saglasnost”