in

Koalicijski sastanak u Banskim dvorima

Slatka-Tajna.Eu
Koalicijski sastanak u Banskim dvorima

Koalicijski sastanak u Banskim dvorima

Foto: HTV / HRT

Točno u podne počeo je koalicijski sastanak u Banskim dvorima. Među ostalim, koalicijski partneri raspravljaju o nekoliko zakonskih prijedloga koji će se naći na dnevnom redu Sabora tijekom ovoga tjedna, ali i na glasovanju koje je najavljeno za petak. 

– Bit će to prvo glasovanje u ovom jesenskom zasjedanju koje je počelo 15. rujna. Glasovat će se o točkama koje su raspravljene u protekla dva tjedna, ali glasovat će se i o onom što će nam slijediti ovoga tjedna u saborskoj raspravi kada govorimo o zakonskim prijedlozima, javio je u Studiju 4 novinar HTV-a Šime Vičević.

– Od ostalih tema ono što je zanimljivo je pitanje obnove, odnosno Zakona o obnovi koji ide u izmjene. Ono što čekamo je novi zakonodavni okvir Zakona o obnovi. Čuli smo već proteklih tjedana da je u igri cijeli niz pitanja koja će ići u izmjenu, dakle cijela ta stvar bi se trebala pojednostaviti po pitanju imovinsko-pravnih odnosa, po pitanju javne nabave, legalizacije i pitanju vlasništva. Nakon svega toga trebala bi uslijediti javna rasprava koja će trajati 15 dana pa ćemo onda čuti i komentare i prijedloge javnosti, rekao je Vičević.

– Ono o čemu se sigurno danas neće raspravljati na ovom koalicijskom sastanku je pitanje izbora kandidata za predsjednika Vrhovnog suda, između ostaloga najavio je to i predsjednik Vlade Andrej Plenković nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Premijer je rekao da će pitanje kandidata ua predsjednika Vrhovnog suda doći na dnevni red nakon ovoga tjedna, kaže HTV-ov novinar.

– Podsjetit ću, čeka se još uvijek glasovanje nakon sjednice saborskog Odbora za pravosuđe koja je održana prije nepuna tri tjedna, a čeka se time i stajalište vladajuće većine kada je riječ o predsjednikovom kandidatu za predsjednika Vrhovnog suda, sucu Trgovačkog suda Radovanu Dobroniću, a o tom stavu vladajuće većine ovisit će i ishod trećeg javnog poziva, javio je Šime Vičević.

Izjava premijera Plenkovića očekuje se oko 14 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

FlexoBliss

Otkriveno je koliko zarađuju nogometaši Milana: Zlatan je nedodirljiv / Bljesak.info