in

Priprema tijela za hladnije mjesece

Slatka-Tajna.Eu

Prelaz iz ljetnih u jesenje dane može biti veliki izazov. Kako biste sebi olakšali promjenu, donosimo vam 10 wellness savjeta koji će vas pripremiti za hladnije mjesece

1. Počnite uzimati dodatak vitamina D

Vitamin D dobijamo od sunca, pa se unos smanjuje po hladnijem vremenu, budući da većinu vremena provodimo u zatvorenom prostoru tokom jesensko-zimskih sezona. Dodatak vitamina D može potaći vaše raspoloženje i imunološki sistem.

2. Odvojite malo vremena za sebe

Jesen i zima su način na koji nam Zemlja govori da usporimo. U toku dana uvijek odvojite koji trenutak za sebe, kako biste napunili baterije.

3. Jačajte imunološki sistem

To možete učiniti tako što ćete piti mnogo vode, često prati ruke, da biste spriječili bolest, te jesti namirnice bogate vitaminima.

4. Pripremite se za zimsko računanje vremena

Idite na spavanje ranije kad možete, posebno sedmicu prije nego što se satovi promijene.

5. Napravite planove za hladne mjesece

Zimi smo skloni hibernirati ako nemamo stvari koje bi nas mogle zabaviti, stoga isplanirajte druženje s prijateljima, skijanje, sve te sjajne knjige koje niste stigli do sada pročitati. Nebrojeno je stvari u kojima možete uživati.

6. Hidrirajte kožu

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Niske temperature mogu učiniti vašu kožu suhom, stoga biste trebali koristiti kreme koje će spriječiti njeno pucanje. Također, i dalje biste trebali nositi kremu za sunčanje.

7. Kupujte sezonsku hranu

Repa, brokula, kupus, patlidžan, kelj, tikva, supe, pečena tikva, korijenje i kuhano tamno lisnato zelje odlični su izbori.

8. Ostanite aktivni

Može biti lako samo sjediti sve vrijeme, ali važno je kretati se tokom dana. Grabljenje lišća ili lopatanje snijega računa se kao odlična vježba.

Nabavite neke knjige za čitanje i emisije za gledanje

Ko ne želi sjesti kraj vatre u hladnim zimskim noćima i pročitati dobru knjigu ili uživati uz omiljenu seriju ili film?

10. Budite ljubazni prema sebi

Slušajte svoje tijelo i dajte mu ono što mu treba. Pokušajte negativne misli preoblikovati u pozitivne i svaki dan počnite s osmijehom.

The post Priprema tijela za hladnije mjesece appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ulazak BiH u Evropsku uniju, SPD i Scholz žele da ubrzaju”

Dentitox Pro – Text Presentation