in

Google ukida podršku za telefone proizvedene 2010. i 2011. godine

Slatka-Tajna.Eu

Google ukida podršku za seriju telefona koji rade na operativnom sistemu Android 2.3.7 Gingerbread, u koju spadaju telefoni proizvedeni 2010. i 2011. godine.

Posljednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, a od  27. septembra za njih prestaje podrška matične kompanije i sa njima više nećete moći da se prijavite na Google naloga, što navodi da će korisnicima biti onemogućeno korištenje gotovo svih aplikacija na telefonu.

U praksi, u radu na telefonu, neće se moći  koristiti Google-ove aplikacije kao što su Google Maps, Gmail, YouTube i Google Play. Osim toga, neće se moći ažurirati ili instalirati.

Iz kompanije su najavili da kada bi korisnici pokušali da se uloguju u svoj nalog ili koriste neku od aplikacija, mogli bi da očekuju da im se pojavi “sistemska greška”, koja će ih upozoriti na postojanje greške kod korisničkog imena i lozinke.

Prema zvaničnim statistikama, u svijetu je 0,3 posto svih telefona sa Android operativnim sistemom ima instaliran Android 2.3.7. Zvuči malo, međutim u pitanju je 10,000.000 aparata.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Jedno rješenje je svakako da zamijenite telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 ili noviji softver. Drugo je, da neke od Google-ovih servisa nastavite  koristiti putem preglednika na telefonu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nogometaša zaprosila djevojka nakon utakmice, suze nije mogao sakriti

Kovačević: Festival komedije Mostarska liska završiće dan ranije