in

Zastarjele instalacije mogući uzrok požara u opštini Zubin Potok na Kosovu

Slatka-Tajna.Eu

Postoji mogućnost da su požar u zgradi opštine Zubin Potok na sjeveru Kosova izazvale zastarjele instalacije, oglasila se u popodnevnim satima u subotu ova opština, koja je ujedno pozvala prištinske zvaničnike da ne iznose optužbe protiv bilo koga bez ikakvih dokaza.

KoSSev portal izvijestio je o požaru koji se sinoć dogodio u zgradi Opštine Zubin Potok, a kako su za ovaj portal potvrdili iz vatrogasne stanice u ovoj opštini, u kojoj je na vlasti Srpska lista, požar je zahvatio dvije kancelarije i tek treba da se utvrdi uzrok.

Međutim, samo jedan sat kasnije oglasio se kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svećlja, koji je saopćio da su nepoznate osobe zapalile Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine, kao i da je ujedno izvršen napad “eksplozivnim napravama” i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.

U zasebnoj objavi, kosovski premijer Aljbin Kurti je kazao da je požar u Zubinom Potoku namjerno izazvan, te da su “napade” u ovoj opštini i Zvečanu izvršili “pojedinci koje podržava Srbija”, a kritikama Kurtija pridružila se i kosovska predsednica, Vjosa Osmani.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za razliku od navoda ministra, predsjednice i premijera, opština Zubin Potok, koja se oglasila u međuvremenu, kao mogući uzrok požara navela je zastarjele instalacije.

“Povodom nemilog događaja usljed koga su izgorjele dvije manje prostorije u zgradi opštine Zubin Potok, želimo da obavijestimo javnost da na svu sreću nema povrijeđenih, što je najvažnije, ali i da je preliminarnom internom analizom naših službi, kao mogući uzrok požara utvrđen kvar usljed zastarjele instalacije”, poručili su iz ove opštine.

Ipak, dodaju da će, kao odgovorna institucija, sa konačnom ocjenom izaći nakon što nadležni organi sprovedu istragu.

Ujedno su pozvali političke predstavnike u Prištini da ovaj događaj ne koriste za, kako su naveli, “opravdanje prisustva do zuba naoružanih specijalaca u ovoj opštini”, kao i za optužbe protiv bilo koga bez dokaza.

„Time samo pokazuju da im je interes destabilizacija situacije na terenu“, dodali su.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KATARINA GRUJIĆ SE RAZNJEŽILA U TRUDNOĆI: Za mene počinje neki novi život

Ikea ima pametni pročišćivač zraka koji izgleda kao pomoćni stolić