in

U bazi Butmir počela vježba “EUFOR – Brzi odgovor 2021” / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U bazi Butmir kod Sarajeva danas je otvorena vježba “EUFOR – Brzi odgovor 2021”.

Godišnjom vježbom provjerava se sposobnost EUFOR-a da izvrši pozivanje i raspoređivanje pričuvnih snaga koje se nalaze izvan BiH, a koje zemlje sudionice drže na visokoj razini pripravnosti.

U prisustvu predstavnika Oružanih snaga BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), izvršeno je postrojavanje potpuno integriranih vojnika iz više zemalja.

U svom obraćanju na svečanosti otvaranja vježbe, zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Alexander Platzer izjavio je:

“I ovogodišnja vježba ponovo okuplja agencije za provedbu zakona BiH, Oružane snage
BiH i EUFOR kako bi testirali svoje krizne planove i osposobljenost. Zajedno ćemo pokazati da građani BiH mogu biti sigurni u našu zajedničku posvećenost ostvarivanju sigurnog i stabilnog okruženja”.

Pričuvne snage EUFOR-a su stigle iz Austrije, Bugarske, Slovačke, Rumunjske i KFOR-a kako bi se pridružile i integrirale sa svojim kolegama iz Turske i Madžarske, koji su dio stalne Višenacionalne bojne EUFOR-a, prije raspoređivanja na lokacije širom južnog dijela BiH za izvođenje vježbe.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuFoto: Anadolija / U bazi Butmir kod Sarajeva danas je otvorena vježba EUFOR – Brzi odgovor 2021

Svaki od vojnika koji je ušao u zemlju je ispoštovao sve COVID-19 epidemiološke mjere, sukladno međunarodnim pravilima, kao i pravilima izdatim od strane BiH i EUFOR-a.

Tijekom vježbe bit će izvršena provjera vojnika prema različitim scenarijima kako bi se ispitala njihova reakcija i utvrdilo da li je intenzivni program integracije obavljen u bazi Butmir bio uspješan.

EUFOR-ovu operaciju Althea trenutačno čine snage 19 zemalja sa mandatom da pruže potporu BiH te pomognu u očuvanju sigurnog i stabilnog okruženja.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Parolom na jugu Manijaci su još jednom pokazali bezuvjetnu ljubav prema Željezničaru

Pucao na sugrađanina, pa dobio batine!