in

Tragičar dana u Sochiju pruzeo krivicu na sebe

Slatka-Tajna.Eu

Na kraju ostao i bez podijuma

Landa Norrisa su tri kruga dijelila od prve pobjede u karijeri, ali onda je na stazi u Sochiju za Veliku nagradu Rusije počela da pada kiša.




A. Čaušević


Vozač McLarena je odlučio da ostane na stazi, dok su vozači iza njega otišli u boks te je na kraju ostao i bez pobjede, ali i podijuma. Završio je na sedmom mjestu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Ne znam odakle bih počeo. Jasno da sam nesretan, utučen na neki način. Donijeli smo odluku o ostanku na stazi i stojimo pri toj odluci, ali bila je pogrešna na kraju dana.”

“Odluka je bila moja, koliko i timska. Zapravo, oni su više bili za ulazak u boks, a ja sam odlučio ostati. Dakle, moja odluka. Mislio sam da je to ispravan put”, kazao je Britanac.

“Bilo je nezgodno i jednostavno, iz nekog razloga, nismo vidjeli koliko još kiše dolazi. To mi nije rečeno, nisam to znao i donio sam odluku prema onoj informaciji koji sam dobio ranije, da će kišica ostati kišica, a ne postati pljusak. Sve je išlo tako dobro pa se još gore osjećam”

“Nije rezultat koji smo željeli. Mogao sam pobijediti u utrci, a nisam i naravno da ne mogu biti sretan. Sad je tako kako je, prošlo je kako je prošlo. Donijeli smo odluke, ja sam donio odluke koje jesam i to je bilo krivo”, zaključio je vozač McLarena.

Inače, poslije utrke Norris je pozvan na razgovor kod sudija zbog načina na koji je ušao u boks, ali je samo dobio opomenu pa je ostao na sedmom mjestu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ANA KORAĆ KAO PLASTIČNA LUTKA: Za operacije 23.750 eura

“NATO-u dajemo 24 sata da reaguje, ako počne pogrom na Kosovu”