in

Majmun oteo štene – Zanimljivost dana

Slatka-Tajna.Eu

Crno-bijelo štene, po imenu Saru, uhvatio je majmun i odveo na vrh stuba za električnu energiju. Životinja je štene držala kod sebe tri dana, tretirajući ga kao svoje mladunče.

Incident se dogodio 16. septembra u Taman Lestari Putri, Malezija, kada su mještani vidjeli da majmun sjedi na drvetu i drži blizu sebe dvonedjeljno štene, Saru.

Kako se moglo vidjeti, štene pokušava da se oslobodi od majmuna, koji ga je samo držao prisnije, bježeći sa drveta na drvo. Vidi se i kako majmun drži štene kao da je beba, dok je lutao po električnim žicama koje su se prostirale od šume do grada, pišu mediji, prenosi Telegraf.

Ljudi u blizini pokušali su da oslobode Saru, čak su bacali hranu ili puštali petarde blizu majmuna kako bi ispustio štene. Majmun je ljutito reagovao kad god je neko pokušao da oslobodi Saru. To je trajalo tri dana, prije nego što je majmun ispustio Saru i vratio se u džunglu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuŠtene je upalo u grm, što je ublažilo pad. Spasioci su zatim odveli Saru kod veterinara da vide da li je zadobio povrede. Štene se kasnije ponovo spojilo sa majkom.

Iako je majmun oteo Saru, nije joj naškodio. Primat nije dozvolio nikome da se približi štenetu, tretirajući ga kao svoje čedo.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Znamo šta ćemo mi uraditi – ako BiH bude ugrožena!”

ADI ŠOŠE BEZ MAJICE: Nije više stidljiv