in

Dedić potpisao ugovore za dodjelu 85 plastenika poljoprivrednicima u USK

Slatka-Tajna.Eu

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić potpisao je  ugovore za dodjelu 85 plastenika poljoprivrednicima u Unsko-sanskom kantonu.

Prema riječima ministra Dedića, putem projekta IFAD, više od 200 proizvođača u tom kantonu podržano je sufinansiranjem 40 posto cijene plastenika, a i općine su učestvovale u sufinansiranju, pa su krajnji korisnici finansirali 20 do 30 posto cijene.

“Ovo je pozitivna praksa, navest ću i Ljubuški i Čelić kao primjere gdje općine, zajedno s Federalnim ministarstvom, odnosno našom projektnom jedinicom i uz podršku sredstava IFAD-a, omogućavaju krajnjim korisnicima bavljenje plasteničkom proizvodnjom uz najmanje moguće finansijsko učešće”,izjavio je ministar Dedić.

Najavio je nastavak prakse i u projektu IFAD 8 gdje će općine imati mogućnost da poljoprivrednicima osiguraju hladnjače, sušare i određene infrastrukturne projekte u ruralnim područjima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Vjerujem da će ovi projekti i u narednom periodu polučiti rezultate u boljem pristupu poljoprivredi, tj. osiguranje preventivnih uslova da naši proizvođači imaju protivgradnu zaštitu, sisteme za navodnjavanje, skladišne kapacitete i sve što je potrebno za uspješno bavljenje proizvodnjom”,istakao je ministar Dedić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JAVLJAM SE MUŽU POSLIJE SVAKE PROBE: Zorana Pavić bacila mnoge u razmišljanje

Zoran Terzić proglašen za najboljeg trenera u Evropi