in

Bitno je da nasilja bude sve manje i manje

Slatka-Tajna.Eu

Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović komentirao je slučaj trostrukog ubojstva u Zagrebu istaknuvši da će nasilja u obitelji uvijek biti, ali je bitno da ga bude sve manje, napomenuvši kako je ljudska narav nepredvidiva i u njoj vreba permanentna opasnost.

– Nasilja će u obitelji biti, bitno je samo da ga bude stalno manje i manje, rekao je Milanović u Varaždinu zamoljen za komentar slučaja trostrukog ubojstva koji se u noći s petka na subotu dogodio u zagrebačkom naselju Mlinovi, kada je otac ugušio svoje troje djece.

– Ljudska narav je nepredvidiva, nasilna, posebno muškaraca, posebno kad polude, popiju, kad se osjećaju frustriranima, kad ih društvo odbaci. Dakle, tu vreba jedna permanentna opasnost; nasilni muškarci u određenoj životnoj dobi postaju opasni za sebe i za svoju neposrednu okolinu i to treba promatrati, istaknuo je hrvatski predsjednik.

Dodao je kako srećom u Hrvatskoj nema masovnih ubojstava, što, smatra, možemo zahvaliti činjenici da oružje nije dostupno.

– Dakle, oružje treba učiniti još nedostupnijim. To je kod nas kontrolirano i ovo govorim čisto preventivno: tamo gdje je puška, tamo je i metak i nesretni završetak, kazao je predsjednik Milanović.

Milanović je posjetio Varaždin, gdje je sudjelovao u obilježavanju Dana oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije, osvrnuo se i na slučaj ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba Gordane Buljan Flander rekavši da nije uopće upoznat sa sadržajem onoga što se o njoj pisalo, zbog čega je tužbom tražila sudsku mjeru zabrane objave novinskih članaka, a taj njen potez ocijenio je neobičnim.

– Ne znam čemu ta tužba. Piše se svašta, pišu se gluposti, piše se na temelju predrasuda, piše se i točno i pogrešno, ali očito je ona u ime institucije tražila tu privremenu mjeru, što je neobično. Ja nisam nikad, nije mi palo na pamet ikada da ikoga tužim a pisali su puno prljavije stvari o meni. Kad kažem prljavije, ne kažem da je ovo što je pisano o Poliklinici prljavo, nisam to ni čitao. Ne znam što je pisalo, rekao je Milanović.

Istaknuo je kako je Buljan Flander bliska rođakinja njegove supruge te su u privatno dobrim odnosima ali poslovno nikada nisu surađivali.

– Ali rekli su da je dala ostavku, to nisam znao. Dakle, ta priča je ustvari gotova. Šteta, ona ima već godine pred formalnu mirovinu i napravila je puno za zaštitu djece, zaključio je.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na pitanje o ostanku bez plaće ako se zdravstveni djelatnici ne cijepe Milanović je rekao kako on to ne bi radio jer “u većem problemu je onaj koji se nije cijepio”, istaknuvši kako njemu ne smeta ako se netko nije cijepio, ali da treba ozbiljno pristupiti pitanju što s ljudima koji imaju neka teža stanja.

– Meni ne smeta ako se netko nije cijepio. Šanse da se razbolim su kao da dobijem sezonsku gripu ako se nisam cijepio, ako se jesam cijepio. Jedini je problem su ljudi koji imaju neka teža stanja i tu treba vidjeti što napraviti, rekao je Milanović.

Naglasio je kako “bolesti postoje, a u posljednjih godinu dana, jedina je bolest Covid”.

– Danas je ustvari idealno vrijeme da oni koji su se do sada kolebali, koji su strahovali od obujma i pritiska, upišu medicinu. Završit će je za 15 minuta. Samo jedna bolest i 2-3 simptoma, kazao je.

Onima koji se ne žele cijepiti a zdravi su poručio je da je to njihov problem te ih on “neće proganjati”, istaknuvši kako očekuje da se “cijelo društvo i cijeli poredak stvari vrati u to bazno stanje gdje smo bili prije dvije godine”.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Slavlje u domu Nataše Bekvalac! Čestitke stižu sa svih strana!

Zašto se trebate dobro naspavati?