in

Stotine Londončana na bdijenju ubijenoj Britanki

Slatka-Tajna.Eu

Stotine Londončana na bdijenju u počast Sabine Nessa

Foto: Peter Nicholls / REUTERS

Stotine “očajnih, bijesnih ili traumatiziranih” ljudi okupilo se večeras na jugoistoku Londona na bdijenju u počast Sabine Nessa, 28-godišnje Britanke, koja je nestala prije tjedan dana i zatim je pronađena mrtva u parku glavnog grada.

Mlada nastavnica nestala je prošlog petka nakon što je izašla iz kuće u kafić udaljen pet minuta pješice. Prolaznik je pronašao njezino tijelo dan poslije. Britanska agencija PA navodi da je napadnuta nožem i skrivena ispod hrpe lišća.

Premijer Boris Johnson je upalio svijeću ispred vrata Downing street 10 i izrazio sućut obitelji žrtve.

Ubojstvo se dogodilo samo šest mjeseci nakon što je ubijena Sarah Everard, također u Londonu, te nedugo pošto je gradonačelnik Londona Sadiq Khan poručio kako je nasilje nad ženama postalo nacionalna “epidemija”. Ubojstvo Everard, 33-godišnje direktorice marketinga dovelo je do velike pozornosti britanske javnosti i prosvjeda za prava žena. Nakon što se Everard danima smatrala nestalom, njezino tijelo je pronađeno, a za njezinu otmicu i ubojstvo optužen je londonski policajac.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

KAO VOŠTANA FIGURA: Madonna ispeglala lice i ne liči na sebe

Književna Zadruga ohrabrila mostarske pisce / Bljesak.info