in

Otkrivamo zbog čega je Mujić odbio suditi utakmicu između Borca i Sarajeva

Slatka-Tajna.Eu


Slika sa tri prsta presudila


Derbi 11. kola u Banjoj Luci sutra će odigrati domaći Borac i Sarajevo.



Glavni sudija ovog meča trebao je biti Elvis Mujić koji je jo ranije delegiran od strane Komiteta za sudije i suđenje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Međutim, Mujić je danas obavijestio Komitet za sudije i suđenje da nije u mogućnosti suditi pomenuti meč zbog velikog pritiska sa kojim se suočava nakon što je na društvenim mrežama i forumima “procurila” njegova fotografija.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Iz izvora bliskih Fudbalskom savezu BiH SportSport.ba saznaje da je zapravo sporna fotografija na kojoj je Mujić u zrak podigao tri prsta, te da ista prema Mujićevim riječima nema značenje kakvo se želi predstaviti i da je zloupotrebljena u negativnom kontekstu.

“Obavještavam vas da nisam u mogućnosti suditi pomenuti meč jer nisam psihički spreman zbog velikog pritiska određenih medija koji traju od momenta objavljivanja delegiranja, a posebno zbog fotografije koja se pojavila na kojoj se vide podignuta tri prsta. Želim da navedem da pomenuta fotografija nema značenja kao što pojedini žele predstaviti kao i da ne predstavlja bilo kakvu negativnu, niti nacionalističku poruku, već je zloupotrebljena u negativnom kontekstu”, između ostalog je napisao Mujić u pismu upućenom Komitetu za sudije i suđenje.

Umjesto Mujića suret između Borca i Sarajeva sudit će Antonio Bandić, dok će na duelu Tuzla Cityja i Veleža koji je prvobitno trebao suditi Bandić, pravdu dijeliti Irfan Peljto.

Dodajmo i da uz ova dva susreta svoj susret 11. kola Pfremijer lige sutra u Prijedoru igraju domaći Rudar i Radnik iz Bijeljine, dok će u nedjelju snage odmjeriti Željezničar i Leotar, Zrinjski i Sloboda, te Posušje i Široki Brijeg.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VRIJEDAN POKLON: Anu Bekutu obradovao Mrka

TO MU JE VELIKA STRAST: Luka Nižetić se ponovo tetovirao