in

Oglasio se Semir Tuce: Veležovi navijači nisu huligani, ovo je atak na Hasića!

Slatka-Tajna.Eu

Ne prestaju reakcije nakon sudijske lakrdije i nemilih scena u Mostaru tokom i poslije utakmice Velež – Borac. Ona je rezultirala prekidom, te presretanjem i paljenjem sudijskog automobila u jednom od tunela od Mostara prema Jablanici.

U odbranu Veleža stali su bivši igrači, sportski radnici, ljubitelji fudbala širom BiH, ali i svijeta. Svi oni osuđuju nasilje, ali smatraju da je Velež prestrogo kažnjen.

Semir Tuce, čuveno krilo Veleža, jedan od najboljih igrača u Veležovoj historiji, s dozom zabrinutosti prati dešavanja u bh. fudbalu.

“Da se razumijemo, kao sportista i čovjek protiv sam svakog oblika nasilja”- kaže na početku Tuce.

Bole ga kvalifikacije kojim etiketiraju klub i navijače.

“Veležovi navijači nisu huligani! To nema niko pravo reći. Ustvari, ne zanima me šta pojedinci govore, ja najbolje znam kakvi su navijači. Najbolji su! Svi su to vidjeli kada je Velež igrao u Sarajevu, kada su djeca od sedam do 77 godina bez i jednog incidenta bodrili svoj klub. Svi su o tome pisali i pričali. Ja sam ponosan na Velež i Veležove navijače…

Objasnio je upad pojedinaca u teren.

“Rekao sam ti, ne odobravam nikakve incidente, ali Veležovi su navijači izgubili strpljenje. Navijači žive za Velež i teško im pada sudijska nepravda. Pogotovo kada je svako vidio tendenciju. Svi su svjedoci da su sve utakmice Veleža i Borca pod lupom. Zbog Veleža sigurno nisu!

/223106472/adxp_sportske_introImage

Bezrezervno je stao u zaštitu predsjednika Veleža.

“Ovo je atak na Sudu Hasića. To je svima jasno. Imao sam prilike pričati s Hasićem i jasno mi je zašto smeta pojedincima. Velež s ovim ljudima u klubu ne želi da se bavi nečasnim radnjama. Očito je da zbog toga smeta nekima. Hasić ima apsolutnu podršku i moju i svih kojima je Velež u srcu. Znam šta je sve uradio za klub.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Semir je komentirao i ostavku Seje Kajtaza?

“Kapa dole Seji zbog ostavke. Tim je činom pokazao koliko i šta mu poštenje, Velež i obraz znače. Ponosan sam na saigrače, prijatelje i raju, na sve koji su stali uz Velež.

Na kraju je poslao jasnu i glasnu poruku.

“Neki kao da su se prepali da Velež ne bude prvak pa sve čine da ga zaustave na tom putu. Svi smo svjedoci kroz šta je prošao Velež. Iako to, možda neki priželjkuju, Velež niko ne može zaustaviti. Velež ima svoj jasan put i cilj, navijači su to prepoznali, rezultati se vide na svakom koraku. Moja poruka je, ostavite Velež na miru”- poručio je iz Lucerna Semir Tuce, osamdesetih godina jedno od najboljih jugoslovenskih krila.

S. R.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NAKON DETALJA O SILOVANJU: Mia Jovanović sa knedlom u grlu kod Drveta mudrosti

U HP Show-u: Zlatan Karić i Lana – Hayat Production