in

Kultni klub i jedan od osnivača fudbala pred zidom: Oduzeti im bodovi, prijeti gašenje

Slatka-Tajna.Eu


Osnovani daleke 1884. godine


Legendarni engleski klub Derby County proživljava najteže tenutke u svojoj historiji dugoj 137 godina.Klub je u finasijskoj dubiozi i ako u narednih 15 dana neko ne kupi Derby i plati određena dugovanja, klubu prijeti potpuno gašenje.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Derby je u ovoj sezoni Championshipa oduzeto 12 bodova i sada na kontu imaju -2 boda iz osam odigranih mečeva u kojem su ostvarili dva trijumfa, četiri remija i dva poraza.

Derby Coumty je osnovan daleke 1884. godine i jedan je od 12 klubova osnivača engleske Prve lige i generalno ligaškog takmičenja u Engleskoj. Klub je i među deset u Engleskoj koji su tokom cijele historije igrali u engleskom fudbalskom sistemu, odnosno prva četiri ranga u Engleksoj.

Klub spada među kultne, a 1972. i 1975. godine bili su prvaci Engleske dok su 1946. godine osvojili FA Cup.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuLegendarni Wayne Rooney pomaže klubu kao trener, pomaže i finansijski, ali to u ovom trenutku nije dovoljno.

Upaljeni su alarmi na Ostrvu i svi se nadaju da će jedan od osnivača fudbala u Engleskoj nastaviti svoj put u protivnom gašenje Derby Countya bio bi veliki udarac za ostrvski fudbal.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa
Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

LAV I RUŽA: Kenan Tahirović se “ukrasio”

Znaju li Hrvati razliku između stihova Josipe Lisac i Sinana Sakića?| Average Voter |© NewsBar TV