in

JP Autoceste FBiH će za 15 dana dostaviti prijedlog novih načina plaćanja, koji bi trebali rezultirati nižom cijenom cestarine

Slatka-Tajna.Eu

Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH pripremit će u narednih 15 dana prijedlog za nove načine naplate cestarina na autocestama u FBiH, koje bi trebale rezultirati manjim troškovima za cestarine za korištenje autocesta. To je rezultat sastanka kojeg su predstavnici Udruženja poslodavaca FBiH održali sa Denisom Lasićem, ministrom prometa i komunikacija FBiH i njegovim saradnicima te Elvedinom Voloderom, v.d. direktorom JP Autoceste FBiH i njegovim saradnicima.

Također je dogovoreno da nakon što JP Autoceste FBiH dostave prijedlog bit će organiziran novi sastanak na kojemu će se razgovarati o predloženim rješenjima.
Ovaj sastanak je rezultat inicijative koje je sredinom augusta pokrenulo UPFBiH u okviru koje je zatražen hitan sastanak sa ministrom prometa i komunikacija FBiH i v.d. direktora JP Autoceste FBiH s ciljem smanjenja cijene cestarine na autoputu za 20 do 25 posto u FBiH.

Na osnovu uporednopravne analize zakonodavstva zemalja iz okruženja i zemalja članica EU koju je uradilo UPFBiH, utvrđeno je da se u FBiH trenutno plaća znatno skuplja cestarina nego u zemljama okruženja i zemljama članicama EU.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vanbračnu zajednicu po zakonu BiH dokazuju komšije i rođaci

Glumac koji je preminuo je deda ove bivše zadrugarke