in

GODINE KOJE JE POJELO PRAVOSUĐE: Nermin Alešević danas ponovo pred Sudom BiH

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/09/201204094.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/09/201204094.jpg”,”caption”:”Nermin Aleu0161eviu0107 (Foto: Arhiva)”,”bg”:”babcb1″},{“img”:”/img/vijesti/2021/09/alesevic_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/09/alesevic_1.jpg”,”caption”:”Nermin Aleu0161eviu0107 (Foto: Arhiva)”,”bg”:”46424a”}]

Ovaj uspješni krajiški privrednik, javnosti najviše poznat po razotkrivanju kriminalnih afinitita unutar struktura bh. pravosuđa, pojavit će se pred Apelacionim vijećem Suda BiH budući da je Tužilaštvo BiH uložilo žalbu na presudu kojom je on oslobođen optužbe za davanje, a policajac SIPA-e Marko Pandža za primanje mita.

Obavijest Suda BiH za advokata Ifetu Feragetu, pravnom zastupniku Nermina Aleševića

Početkom juna ove godine Sud Bosne i Hercegovine donio je prvostepenu presudu kojom su Marko Pandža i Nermin Alešević, zbog nedostatka dokaza, oslobođeni optužbi za primanje, odnosno davanje dara. Toj odluci prethodila je odluka suda da je većina dokaza nezakonita i da je Tužilaštvo BiH prekršilo odredbe zakona u toku istrage, što dovoljno govori kakvim se sve metodama služi Tužilaštvo na čijem je čelu Gordana Tadić.

Jedan od tih dokaza kojima je Tužilaštvo nastojalo dokazati Aleševićevu krivicu je i njegov čuveni snimak iz kojeg je nastala afera “Potkivanje” i u kojoj je glavni akter bio tadašnji predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

On nikada nije odgovarao za koruptivne aktivnosti koje je ovaj snimak razotkrio, već je i dalje nastavio sa obavljanjem funkcije predsjednika sve dok nije izgubio podršku unutar vijeća ,pa je “ostavkom” preduhitrio smjenu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Za razliku od njega, Alešević je došao na optuženičku klupu zbog snimanja, a Tužilaštvo, kao što se vidi, i dalje ne odustaje od njegovog sudskog gonjenja.

(SB)

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nakon što je Milan Kalinić nestao iz javnog života: Oglasio se vidno uznemiren, ostao sam bez ikoga

NISAM JE NI POZVALA: Nadica Sečivanović ne razgovara sa tetkom Biljanom