in

Bajkoviti srednjovjekovni dvorac u Njemačkoj

Slatka-Tajna.Eu

Da bajke nisu rezervisane samo za knjige i za sanjare, dvorac u južnoj Njemačkoj potvrđuje na najljepši mogući način, svojom bajkovitom pojavom i romantičnim duhom.

Dvorac Lihtenštajn se nalazi u južnoj Njemačkoj, i prvobitno je podignut u 12. vijeku, da bi kasnije bio dograđen u 19. vijeku.

Njegova pojava je sve ono što bismo i očekivali od jednog srednjovjekovnog dvorca, izgleda kao scenografija za Diznijeve filmove o vitezovima i plavokosim princezama.

On je i po načinu obnove specifičan, jer izgleda kao da je podijeljen na dva dijela, dvije cjeline, zahvaljujući prije svega različitim periodima kada je dograđivan. Osnovna struktura je izgrađena i rekonstruisana više puta u periodu između 1100. i 1390. godine zbog velikog broja ratova.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Dvorac je u vlasništvu porodice Fon Urah još od 19. vijeka, otvoren je za posjetioce, i u njemu se nalazi velika zbirka starih oklopa, oružja i slika.

Iako je u Drugom svjetskom ratu bio znatno oštećen, rekonstruisan je i danas predstavlja izuzetno popularnu turističku destinaciju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Priča Nine Bilajca i Mubareka Asanija među pet najboljih evropskih istraživačkih priča u 2020. godini!

Affiliate Promo Formula