in

EXPRESS SA ŽELJINIM VETERANIMA: Bukiju i Štiliću ni Karleuša ne bi našla zamjerku

Slatka-Tajna.Eu

Jedan od događaja kojima se proteklog vikenda obilježilo 100 godina postojanja najtrofejnijeg kluba u BiH, FK Željezničar, bila je i svečana večera za nekadašnje igrače ovog tima u sarajevskom restoranu “Una”.

Bije je to prilika da se na jednom mjestu vide šampioni iz 1972., ali i oni, kasniji, poslijeratni…

Jedini je sa obilježima kluba stigao Nikola Nikić, ogrnut plavim šalom. A ne samo zbog toga, Nikola je, naravno, još jednom bio glavna atrakcija.

Kakav je Nikola Nikić bez šala?

Njegov nekadašnji suigrač, Refik Šabanadžović, koji je sa Crvenom zvezdom osvojio sve, a sa Željom ništa, kada se atmosfera malo “otoplila”, kitio je novcem muzičare.

Dok je Šaban kitio, mikrofona su se dohvatili Ismet Štilić i Bulend Biščević. Upućeni kažu da im u žirijima “Zvezda Granda”, a pogotovo “Nikad nije kasno”, niko, pa ni Karleuša, ne bi našla zamjerke, ni u gornjim ni donjim lagama, a pogotovo ne u stajlingu.

Legendarni generalni sekretar, a kasnije i direktor Želje Zdenko Jelić je bio najviše zauzet izjavama za medije.

Josip Čilić se na kraju druženja, naravno, vratio u 1985. godinu i Videoton. Ispričao je kako ga je Ivica Osim izostavio iz prvih 11, te da je zbog toga prevrnuo sto na Stojčevcu, gdje je Željo bio u karantinu. Čipe kaže da je ostao sa ekipom i došao na Grbavicu kao rezerva jer ga je smirio i zadržao Enver Hadziabdić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Almir Gredić i NIjaz Brković

Dugogodišnji doktor tima Braco Jurišić opet je ponovio kako ga je sudija nakon utakmice pitao zašto nije ušao u teren kad je Samardžija ležao i tako spriječio kontru Videotona, jer je stajao pored linije, a u tom slučaju morao bi prekinuti akciju iz koje je Čuhaji postigao gol.

Na večeru je stigao i veliki rival i još veći sportski prijatelj Mirsad Fazlagić

Druženje je potrajalo do dugo u noć, a sve je, kako je i insistirao, platio bivši predsjednik kluba Senad Misimović, iako se bez njega sve ranije bilo dogovorilo…

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bivši fudbaler Arsenala kao u najboljim danima

ZVIJEZDE IZ SEHARE: TADEJ HRUŠOVAR I VIS „PEPEL IN KRI“: Najcjenjeniji u Jugoslaviji