in

Ogledalo umjesto umjetničkih dijela

Slatka-Tajna.Eu

Ogledala su prisutna svuda u našem životu: nalaze se u gotovo svakoj prostoriji. Ogledalo u dnevnoj sobi je jedinstven predmet. Obavlja mnogo funkcija, idealan je za uređenje sobe i apsolutno je neutralan.

Dizajnerski savjeti

Prilično hrabri dizajneri koriste dekorativna ogledala u unutrašnjosti. Raznolikošću njihovih neobičnih oblika možete napraviti sve vrste originalnih kompozicija. Asimetrična ogledala izgledaju odlično u svakom prostoru, a pošto zbog oblika nemaju ram nego oborene ivice, ili imaju jako tanak ram, ne morate da razmišljate ni o stilskom jedinstvu.

Podno ogledalo

Ogledalo na podu stiglo nam je s novim trendovima slikanja u ogledalu. Prije svega je praktično, ali i dekorativno. Ujedno, izborom rama unijet ćete drugačiju atmosferu u sobu. Može da bude i, recimo, jarkog kolorita ili stilski izrezbareno.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Idealno mjesto

Veoma je važno imati dobro mjesto za ogledalo. Stavljeno između prozora može stvoriti iluziju dodatnih prozora i svjetlosti. Dodajte u unutrašnjost spavaće sobe ogledalo dekorativnog šarma pomoću različitih veličina. To će u vašu sobu unijeti posebnu energiju i dekor, a sklop takvih ogledala će izgledati poput umjetničkog djela.

Izvor svjetlosti

Imati ogledalo u dnevnoj sobi nije sve. Kombinacija reflektirajuće površine i zraka svjetlosti može stvoriti zadivljujuće efekte, odvratiti od nedostataka dizajna i naglasiti prednosti. Naprimjer, kako biste osvijetlili prostor što je više moguće, dodatnim svjetlom naglasit ćete dekorativni element ili sakriti neravnine zida.

 

The post Ogledalo umjesto umjetničkih dijela appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Štefica Galić bez ustezanja uputila vrlo potresno javno pismo Christianu Schmidtu: Zašto razgovarate s kriminalcima?

Održan seminar o temi minimalnih zahtjeva za regulatorni kapital i prihvatljive obaveze za bankarski sektor u BiH