in

Mostarcima predstavljena djela akademskog slikara Duška Bojanića / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

”Ispod lijevog krila anđela” naziv je izložbe akademskog slikara Duška Bojanića koja je večeras otvorena u Galeriji Rondo u Mostaru.

Mostarskoj publici predstavljeno je dvadesetak radova, većinom iz 2018. godine, rađenih u tehnici uljni pastel.

”Njegovo slikarstvo je obogaćeno neskrivenom vedrinom, izazvano majstorskim poznavanjem kolorističkih vrijednosti koje su dinamične i u energetskim formama. Neprestane promjene koje se događaju iz slike u sliku svjedoče da je Bojanić autor kojeg dinamičnost u stvaralaštvu inspirira – izjavio je novinarima Dejan Dilberović”, direktor Fondacije Muzej Žitomislić.

Duško Bojanić rođen je 1985. u Banjaluci. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Banjaluci 2016. godine u klasi profesorice Jelene Karišić.

Foto;Fena / Mostarcima predstavljena djela akademskog slikara Duška Bojanića

Inspiraciju za svoje stvaralaštvo pronalazi u svakodnevnom okruženju u kojem kroz geometrijske i organske dijagrame realnost transportuje u likovni jezik, kojem polazište nalazi u modernističkim likovnim pravcima 20. stoljeća.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuBojanićeva djela izložena su u muzejima, univerzitetima, privatnim kolekcijama ili su objavljena u publikacijama organizacija poput Europskog vijeća za nadarene.

Art veleposlanik je UNESCO kluba na Univerzitetu Sorbona u Parizu.

Izložba “Ispod lijevog krila anđela” do sada je predstavljena u Zagrebu i Beogradu.

U Mostaru će biti otvorena do 1. listopada.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Pravi se sprdnja od lige, nismo svi ovde zbog Zvezde

GOLA ISPOD TUŠA: Kija Kockar pokazala skrivenu tetovažu