in

DIREKTOR FIPA-e NA SASTANKU S JAPANSKOM PRIVREDNOM DELEGACIJOM

Slatka-Tajna.Eu

Direktor FIPA-e Milica Marković  održala je sastanak s privrednom delegacijom iz Japana predvođenom japanskim privrednikom Tokihirom Ikedom, direktorom JIM Group i abmasadorom Bosne i Hercegovine u Japanu Sinišom Berjanom.

Tim povodom je predstavila sve osnovne aspekte poslovnog ambijenta u BiH s naglaskom na solarnu energiju, kao dominantnu oblast djelovanja JIM Group. Istakla je da su japanske investicije dobrodošle, jer bh. privreda i građani BiH imaju veliko povjerenje u japansku marljivost i preciznost.

S obzirom da je Japan jedan od najvećih donatora u našoj zemlji (od 1996. do 2020. donirano kroz grantove oko jednu milijardu KM u svim dijelovima BiH), gđa Marković je iskoristila priliku da se zahvali na pomoći koju Japan pruža Bosni i Hercegovini.

Dogovoren je nastavak saradnje na promociji investicijskih potencijala BiH poslovnoj zajednici u Japanu, posebno u domenu metaloprerađivačke industrije, organske proizvodnje hrane, obnovljivih izvora energije, zdravstvenom turizmu i IT industriji.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ovaj sastanak predstavlja izvrsnu mogućnost za promociju Bosne i Hercegovine i promjenu trenutnog stanja u sferi investicija, te su dogovoreni daljni susreti vezano za investicijske planove  Ikede u našoj zemlji.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MILICA TODOROVIĆ: Potukla bih se zbog loših komentara

POČELO JE BURNO: Prva svađa Cece Ražnatović u “Zvezdama Granda”