in

Alma Ras nagradila najbolje ideje u okviru prvog “Innovation Day-a”

Slatka-Tajna.Eu

Vožnjom žičarom uz najljepši pogled na panoramu Sarajeva, te laganom šetnjom do obližnjeg hotela na Trebeviću, uposlenici kompanije Alma Ras zajedno s menadžmentom kompanije obilježili su svoj prvi “Innovation Day”. Ovom okupljanju i proslavi prethodio je interni poziv gdje su svi uposlenici, njih 1.280, imali priliku da prijave svoje ideje o temama Uštede i Inovacije. Prijave su bile anonimne, te su članovi komisije sastavljeni od direktora sektora odabrali tri najbolja prijedloga o temi Uštede i tri najbolja prijedloga o temi Inovacije, a vlasnici najboljih su dobili vrijedne novčane nagrade.

Novčanu nagradu o temi Inovacije za prvo mjesto dobila je Nisveta Zaimović iz sektora Proizvodnja, za drugo mjesto Neira Gurda iz sektora Finansije i računovodstvo, a treće mjesto podijelili su Nermina Kadrić, Mervana Muhović, Azra Kovačević i Enisa Hadrović iz sektora Prodaja i marketing, te Amra Đerzović iz sektora Proizvodnja. O temi Uštede istakli su se Ali Agbar Mašić iz sektora Proizvodnja i Nihad Softić iz sektora Finansije i računovodstvo. Drugo mjesto osvojila je Mubera Operta iz sektora Proizvodnja, dok su treće mjesto podijelili kolege iz sektora Proizvodnja Aziz Zukić i Eldin Hasković.

“Kako kompanija Alma Ras u ključnim obećanjima svoje vizije i misije želi biti inovativni lider, Uprava kompanije podržava inovacije i ideje koje će nam pomoći da se razvijamo i rastemo. Ovom inicijativom želimo da podstičemo saradnju kako u kompaniji tako i sa svim zainteresovanim partnerima, u oblastima održivog razvoja, marketinga proizvodnje itd,” riječi su kojima se Rasim Memagić, izvršni direktor ove kompanije obratio okupljenim uposlenicima. Ovim priznanjima, nagrađeni uposlenici su dobili obećanje da će se u poslovni plan za narednu godinu isplanirati sredstva za implementaciju ideja.

S obzirom da ova kompanija promovira zdrave navike, ostatak dana iskoristili su za druženje i šetnju kroz prirodu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NEMA VEĆE SREĆE: Rialda skida “rep s glave”

Prije uvođenja eura trebamo ispuniti određene kriterije