in

Marseille pronašao novog Drogbu – SportSport.ba

Slatka-Tajna.Eu

Mladi Dieng sve oduševio

Svi u Francuskoj, naročito navijači i uposlenici Marseillea, oduševljeni su mladim Bambom Diengom, 21-godišnjim napadačem.




E. Škorić


Dieng je postigao tri gola na posljednje dvije utakmice, od čega je dva postigao u derbiju protiv Monaca. Skrenuo je pažnju na sebe zbog brzine, agilnosti i jako dobrog finišinga.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Tek mu je 21 godina, ali čini se da je riječ o velikom potencijalu, a nekadašnji napadač Marseillea Djibril Cisse oduševljeno je govorio o “novom Didieru Drogbi”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Znam ga iz omladinske reprezentacije Senegala. Sličan je Didieru Drogbi. Zna da postiže golove. Ima veliku budućnost i reprezentacija Senegala je možda u njemu pronašla svog napadača. Vidjeli smo njegove kvalitete. Snalazi se u prostoru, eksplozivan je…”, pojasnio je Cisse.

Dieng je iz rodnog Senegala došao u Francusku i Marseilleov je od oktobra 2020. godine. Prethodno je igrao za Diambars u Senegalu i u prvoj profi sezoni postigao je 12 golova na 14 mečeva. Na kraju je bio najbolji strijelac tamošnjeg prvenstva.

I sam Drogba, s kojim ga uspoređuju, karijeru je na neki način pokrenuo u Marseilleu, iako je prije toga napadač iz Obale Slonovače igrao u Francuskoj i za Le Mans te Guingamp. Kasnije se proslavio u Evropi igrajući za Chelsea.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nakon izlaska iz pritvora Mulahusić ponovo vrijeđa, na meti i novinar N1

Smijesne Bebe