in

MALIM PREDUZEĆIMA POTREBNO MANJE BIROKRATIJE I LAKŠE FINANSIRANJE

Slatka-Tajna.Eu

Pojednostavljenje birokratije, olakšavanje finansiranja za mala preduzeća i smanjenje broja dozvola glavne su preporuke izvještaja “Analiza barijera razvoju poduzetništva”, koji je predstavljen  u Sarajevu.

Izvještaj je sačinjen u okviru projekta “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta (EGG)” koji finansira Ambasada Norveške u BiH, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Zamjenik rezidentne predstavnice UNDP-a u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov naveo je da je za implementaciju tih preporuka neophodna izmjena postojećeg zakonodavstva u BiH.

Ambasador Norveške u BiH Olav Reinertsen istakao je da njegova zemlja snažno podržava ekonomski razvoj u BiH, u čemu dugo sarađuju s UNDP-om.

“Posebnu pažnju pridajemo inovacijama i sektorima koji zapošljavaju mlade obrazovane ljude kako bi mogli graditi karijere ovdje u BiH, a ne u inostranstvu”,rekao je Reinertsen.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Načelnik Odjela za evropske poslove i projekte u Vanjskotrgovinskoj komori BiH Amir Hujić naglasio je da podržavaju projekt EGG zbog njegovog značaja u podizanju konkurentnosti bh. kompanija.

U okviru prezentacije izvještaja organizovan je sajam start-up kompanija koje su podržane kroz projekt “Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta”.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SANJA STANKOVIĆ ZAVRŠILA U BOLNICI! Evo šta joj se desilo!

Nakon izlaska iz pritvora Mulahusić ponovo vrijeđa, na meti i novinar N1