in

Univerzitet SSST i Bosnalijek stipendiraju kandidate na studiju farmacije u BiH

Slatka-Tajna.Eu

Univerzitet Sarajevo School of Science and Technology (SSST) i najveća farmaceutska kompanija u BiH, Bosnalijek, već drugu godinu uzastopno zajednički stipendiraju kandidate za inovativni studij farmacije. Priliku da osvoje stipendiju ima još 5 kandidata!

Projekat zajedničkog stipendiranja je jedna u nizu uspješnih saradnji Univerziteta SSST i Bosnalijeka, koja će doprinijeti jačanju studija farmacije u BiH te omogućiti afirmisanje studenata farmacije na internacionalnom tržištu rada.

Izvor : SSST

Program farmacije na Univerzitetu SSST je jedinstven u regionu. Nastava se održava na engleskom jeziku uz paralelno učenje njemačkog jezika, a akcenat je na radu u malim grupama i praktičnoj nastavi koja počinje već tokom prve godine. Zahvaljujući saradnji sa Bosnalijekom, studentima će biti omogućen pristup najsavremenijim laboratorijama u praksi, te rad sa afirmisanim stručnjacima iz Bosnalijeka, po potrebi uključenim u nastavni proces. Osim praktične nastave i pristupa laboratorijama u praksi, zainteresovani studenti će imati podršku u razvoju ključnih poslovnih vještina poput komunikacije, liderstva i poduzetništva što će u konačnici rezultirati kreiranjem novih startup kompanija i proizvoda u oblasti zdravstva i farmacije.

Izvor : SSST

Poziv za apliciranje za upis u akademsku 2021./2022. godinu ostaje otvoren do 03. oktobra 2021. godine, a dovoljno je da zainteresovani kandidati pošalju upit na email adresu [email protected] nakon čega će dobiti sve potrebne informacije.

Izvor : SSST

Za više informacija možete posjetiti www.ssst.edu.ba ili pozvati broj +387 33 975 002.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NA IVICI SUZA: Baneta Čolaka ganule čestitke

Tenis ne pamti ovakvu senzaciju: Kvota u kladionicama je bila 101…