in

Povećajte unos vode, vaša koža će vam biti zahvalna!

Slatka-Tajna.Eu

Mnogi ljudi koji imaju kožne probleme ulažu u skupocjene kreme i preparate, bez previše istraživanja o istim. Umjesto da bacate novac na različite proizvode, prije svega razmislite o vašem unosu vode. Naša koža treba vodu kako bi bila hidrirana i sjajna, a kada nam nedostaje ovog važnog napitka, koža će nam to pokazati.

Naš najveći organ se sastoji od tri sloja, vanjski (epidermis), koža ispod (dermis) i potkožno tkivo. Ako najdublji sloj ne sadrži dovoljno vode, naša koža gubi elastičnost i postaje gruba.

Nekoliko savjeta za zdravlje kože:

  • Izbjegavajte dugotrajno tuširanje toplom vodom.
  • Koristite nježno sredstvo za čišćenje
  • Izbjegavajte korištenje proizvoda koji sadrže alkohol, mirise, retinoide ili alfa hidroksi kiselinu – prije konstultovanja s dermatologom.
  • Nanosite SPF i hidratacijsku kremu prije izlaska iz kuće.
  • Pijte vodu kada tek ustanete, prije svakog obroka i prije odlaska u krevet.

Glatka i sjajna koža

Ako čeznete za sjajnom kožom koja blista, morate povećati unos vode. Voda nam pomaže da ispiremo toksine iz tijela, što je važno za zdravlje kože. Body.ba vam preporučuje da dnevno pijete 2 litre čiste prirodne vode Leda. Ako želite dobro zdravlje i vitalnost, definitivno uključite Leda vodu u vašu svakodnevnicu. Kvaliteta ove vode je provjerena od strane odgovarajućih instituta i analiza, te napitak putuje kroz planinu dok ne stigne do izvorišta Borak u blizini Širokog Brijega. Tokom svog prolaska kroz planinu, voda upija sve mineralne sastojke i minerale koji su značajni za zdravlje, te se kao takva pakuje u flašice Leda vode koja je idealna za konzumaciju svih uzrasta, čak i dojenčadi. U asortimanu postoji i Leda voda SPORT sa sportskim čepom u boci od 1l.

Voda iz srca planina izuzetne kvalitete defintitvno treba postati dio vaše svakodnevne rutine ako želite sjajnu, elastičnu i blistavu kožu. Najbolje bi bilo da je konzumirate onako kako je planina prirodno hladi, otprilike osam stepeni Celzijusa.

Naravno, ako se više krećete tokom dana i više znojite, onda trebate povećati vaš unos vode kako biste nadoknadili izgubljeno. Konzumiranje dodatne vode održava vašu kožu hidriranom, stoga podmirite svoju potrebu s pouzdano zdravim i čistim napitkom – Leda vodom.

Kako znati da li smo dehidrirali?

Dehidracija ima ogroman učinak na našu kožu. Ponekad i blaga dehidracija može osušiti našu kožu i učiniti je grubom. Jedan način da provjerite da li ste dovoljno hidrirani jeste da uštinete dio kože i zadržite ga podignutim. Ako vašoj koži treba više vremena da se vrati u prvobitni oblik, onda ste vjerovatno dehidrirani.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako voda pomaže koži?

Voda poboljšava teksturu i ten kože, stoga je održavanje hidratacije važno. Obilna konzumacija vode će vam dati mladu i zdravu kožu. Ovo je jedan od najučinkovitijih tretmana protiv starenja, jer hrani vašu kožu i čini je mekanom. Koža, tkiva, ćelije i organi se sastoje od vode, a kada je ne pijemo dovoljno, gubimo elastičnost i postajemo skloni borama.

Pojava akni

Pijenje vode može smanjiti pojavu akni i bubuljica. Unos vode pomaže toksinima da se isperu iz tijela, što smanjuje pojavu akni i bubuljica, te čini vašu čistom i zdravom.

Natečenost očiju

Konzumiranje dovoljno vode smanjuje natečenost oko očiju. Kada smo pravilno hidrirani, naše oči izgledaju bistrije, te se smanjuje pojava podočnjaka i natečenosti u ovom osjetljivom području.

Elastičnost kože

Unos odgovarajućih količina vode može vam pomoći da obnovite kožu i date joj vlažnost. Ovako osiguravamo cirkulaciju esencijalnih tvari u stanicama kože, a također ćemo povećati i njenu elastičnost.

Usporava starenje

Umjesto odlaska na tretmane i ulaganja u anti-age proizvode, pobrinite se da unosite dovoljno vode. Ovo je napitak koji odlaže pojavu znakova starenja, poput bora i tankih linija.

Čišćenje toksina

Voda može biti korisna u borbi protiv kožnih poremećaja, te održava tijelo hidriranim i ubrzava metabolizam. Sve ovo je korisno za našu probavu, koja će se riješiti toksina iz tijela i pomoći našoj koži da ostane zdrava.

Dakle, unos vode će vam dati sjajnu kožu, ali važno je da shvatite da se vaša koža neće promijeniti tokom noći. Redovnim unosom dovoljnih količina vode pomoći ćete vašoj koži, a pobrinite se da birate samo najkvalitetnije proizvode, poput Leda vode iz srca prirode!

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Manchester United bolji od West Hama, Lingard pogodio za pobjedu

Urnebesna komedija CSI JASET dolazi u Mostar / Bljesak.info