in

Grom u Selcima na Braču, oštetio zvonik, krovove, automobile i usmrtio ovce

Slatka-Tajna.Eu

Udar groma oštetio zvonik crkve u Selcima

Foto: DVD Selca / HRT

Udar groma danas je oštetio zvonik župne Crkve Krista Kralja u Selcima na Braču te su vatrogasci do popodnevnih sati sanirali štetu nastalu tim udarom groma, izvijestili su iz Dobrovoljnoga vatrogasnog društva (DVD) Selce.

Snažno grmljavinsko nevrijeme pogodilo je jutros Selce te je udar grom pogodio i zvonik crkve, a krhotine otpale od zvonika su padale i oštetile tri krovišta obližnjih privatnih kuća i tri automobila parkirana u podnožju crkve, rekli su u DVD-u Selca.

Dodali su kako je interveniralo šest vatrogasca i dva vozila te su oni do poslijepodnevnih sati sanirali prostor na krovovima i cesti gdje su pale krhotine odlomljene od zvonika nakon udar groma u njega.

Grom usmrtio 47 ovaca

Grom je usmrtio 47 ovaca u vlasništvu OPG-a Zorana Trutanića, potvrdili su večeras iz tog OPG-a.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Tijekom jakog grmljavinskog nevremena jutros u Selcima grom je pogodio naše stado ovaca koje tom prigodom bilo na pašnjaku te ih 47 usmrtio, rekao je Jure Trutanić sin Zorana Trutanića.

Dodao je kako i najstariji mještani Selca ne pamte da je grom usmrtio tako mnogo ovaca na Braču kao što se to dogodilo u ovom slučaju.

Po njegovim riječima pet ovaca je pronađeno živih pored onih koje su uginule od groma. Kazao je kako se još petnaestak ovaca iz tog stada nakon udara groma vodi kao nestale, ali se vjeruje da su se razbježale po otoku Braču od straha nakon grmljavinskog nevremena te da bi mogle biti pronađene žive.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Italija osvojila EP nakon preokreta i velike borbe

Lončar učestvovao u nevjerovatnoj pobjedi Ferencvaroša