in

ALEM KADIĆ: Tužno je što neke kolege rade samo za bakšiš

Slatka-Tajna.Eu

Iako su u vrijeme pandemije svi zaustavili izdavanje novih pjesama, Alem Kadić je odlučio da izda novu pjesmu i spot. Pred publikom je „Ljubav ili navika“, a pjevač kaže da tek očekuje reakcije publike. Za sada nema namjeru da mijenja profesiju, jer jedino posao koji voli da radi je muzika. Alem govori o tome koliko je današnja estrada drugačija, a prisjetio se i „Zvezda Granda“ gdje je ostvario veliki uspjeh i stigao do finala.

Jesi li zadovoljan kako je publika prihvatila novu pjesmu „Ljubav ili navika“?

-Zadovoljan sam. Cijela priča sa spotom je ispala jako lijepo, ali pjesma je tek izašla prije mjesec dana, vidjećemo kako će proći kod publike.

Da li je to pravac koji od tebe publika očekuje?

-Da budem iskren, mnogi me vide sa malo “narodnijim” pjesmama, što će sigurno i biti u budućnosti.

Koja te tvoja pjesma najbolje opisuje?

-Nemam mnogo pjesama, ali vjerovatno “Poslije ljubavi”.

Ima li nastupa i kako je raditi pod epidemiološkim mjerama?

-Radim hvala Bogu svaki vikend, to su uglavnom privatna veselja kojih u toku ljeta ima najviše. Kada se radi teško je držati distancu, mada nekada je teško kada pjevam za mali broj ljudi u ogromnim prostorima, da bi se ispoštovao razmak među ljudima, tada je malo teže raditi.

Koliko se estrada promijenila?

-Na žalost promijenilo se, nedostatak posla i novca je bio ključan da mnogi pokaznu prava lica. Tešku situaciju mnogi koriste, neke kolege rade samo za bakšiš što je tužno.

Mnoge tvoje kolege mijenjaju profesije i traže novi način zarade. Imaš li ti neki plan?

-Još uvijek od pjesme mogu pristojno da živim, ne mislim mjienjati profesiju jer je pjevanje nešto što najbolje radim i mnogo volim. To mi jedini način zarade, ne radim ništa drugo. U budućnosti ne znam šta će se dešavati, ako budem morao radiću bilo šta, ne stidim se ni jednog posla, ali za sada nemam nikakve planove.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Imaš li priliku sresti bivšeg mentora Dragana Stojkovića Bosanca kad je u Konjicu?

-Sa Draganom se ne viđam često, kada je u Konjicu on je tu na odmoru, i nemam baš priliku da se družimo, ali mnogo priželjkujem saradnju sa njim, mnogo bi mi značilo da se potpiše ispod neke buduće pjesme kao autor. Jer mnogo cijenim sve ono sto je radio za moje kolege.

Koji je najljepši momenat iz „Zvezda Granda“?

-Dosta lijepih trenutaka, ali zasigurno je to trenutak kada sam direktno prošao u finale sa svih šest tastera.

Jesi li pratio ovu sezonu i ko ti je bio favorit?

-Pratio sam koliko sam imao vremena, moji favoriti nisu bili u samom vrhu ove godine, ali oni koji su glasali rekli koga podržavaju. Mahiru od srca čestitam i želim mu mnogo uspjeha u karijeri.

Šta nikada ne bi uradio i na šta ne bi pristao zbog kratkotrajnog uspjeha?

-Ne bih nikada ciljano uvrijedio bilo koga, jer riječi znaju jako zaboljeti. Za neki kratkotrajan, a i onaj duži ne bih uradio ništa čega bi se stidjeli moji roditelji i porodica. Čist obraz nema cijenu.

Razgovarala: N. N.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Sjedenje na podu je dobro za zdravlje

Visoki predstavnik samo posmatra dok kriza postaje sigurnosni problem