in

WhatsApp uvodi poslovni imenik – Business Magazine

Slatka-Tajna.Eu

Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosistema, no to bi se uskoro moglo promijeniti uvođenjem nečega što se najlakše može opisati kao poslovni imenik.

WhatsApp je trenutno jedna od najčešće korištenih aplikacija za dopisivanje koja u ovom trenutku ima više od dvije milijarde aktivnih mjesečnih korisnika.

Facebook, društvena mreža koja je WhatsAppov vlasnik u aplikaciju do danas nije pokušala ugurati previše ‘facebookovoskih’ funkcija, no to bi se uskoro moglo promijeniti.

Najnoviji dodatak koji ćemo uskoro možda susresti u WhatsAppu je poslovni imenik s kojim se trenutno mogu zabavljati izabrani korisnici u Brazilu, piše The Next Web.

Glavni čovjek WhatsAppa, Will Cathcart, ovu je funkciju objavio uz komentar da je cijela stvar napravljena sa ‘privatnošću kao glavnim ciljem’. Cathcart tvrdi da kompanija nikad neće bilježiti lokaciju ili ime usluge koju tražite. Ako živite u Sao Paulu, možete pretraživati lokalne prodavnice pomoću funkcije WhatsApp Businessa – menija ‘Businesses Nearby’.

Facebook i Instagram već godinama pokušavaju povezati korisnike s prodavnicama i uslugama te vas navesti da te proizvode i usluge konzumirate putem njihovih platformi. U eri kad još niko nije znao za WhatsApp Business, niko u aplikaciji nije mogao pretraživati lokale i usluge osim ako ste s njima prije imali neku vrstu kontakta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










WhatsApp već sad nudi usluge plaćanja u Brazilu, što znači da nešto poput poslovnog imenika ima smisla. Uz nove opcije kupci će moći da kupuju stvari uživo i plaćaju ih pomoću WhatsAppa.

Za razliku od Facebooka i Instagrama, razgovori u WhatsAppu nemaju reklame što znači da Facebook mora pronaći način na koji će i iz njih početi izvlačiti novac, a ovo je, sudeći po svemu, način na koji će to raditi.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SELMA BAJRAMI: Ne kopiram druge, mene kopiraju

EMIR ĐULOVIĆ: U teretanu idem da zaboravim na probleme