in

Univerzitet u Beču najavio povratak studenata u učionice

Slatka-Tajna.Eu

Nakon tri semestra pretežno digitalne nastave, Bečki univerzitet se u novoj akademskoj godini vraća nastavi u amfiteatrima i učionicama. Predavanja će se organizovati u skladu sa 3G-pravilom (dokaz da je osoba ili vakcinisana ili je preboljela covid-19 ili posjeduje negativan test).

“Oko 40 posto predavanja i vježbi odvijat će se na licu mjesta, 30 posto će biti organizovano mješovito ili hibridno, a 30 posto online”, objašnjava rektor Heinz W. Engl. Sigurnost i dalje ima visoki prioritet. Stoga će FFP2 maske biti neophodne u svim učionicama. Socijalna distanca će se i dalje održavati, pa će tek svako drugo mjesto biti popunjeno.

Veći broj studenata u zgradama univerziteta će iziskivati i proširenje mjera. Posebno obučeno sigurnosno osoblje provest će 3G provjeru studenata i osoblja u ulaznom prostoru univerziteta. Na manjim lokacijama i za manje formate vršit će se nasumične provjere, koje može preuzeti i nastavno osoblje.

Digitalni oblici nastave će se koristiti i u budućnosti, jer doprinose kvaliteti nastave. Kako bi se svim uposlenicima i studentima Univerziteta u Beču omogućio dobar i siguran početak semestra, od subote, 18. septembra do ponedjeljka, 20. septembra će na kampusu univerziteta biti moguća vakcinacija bez najave.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuComments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JE L’ SI NAM OVO PAKOVALA ŠEST GODINA? Marija Šerifović skočila na Viki Miljković zbog Cece: SPREMITE JOJ ŠLJEM I PANCIR!

ZORJA PAJIĆ DOBIVA NEMORLANE PONUDE: Nude mi pare, pa ih blokiram