in

SUBHIJA ŠEHOVIĆ: Ja sam Tomina ‘Tužna žena’

Slatka-Tajna.Eu

Vrsna interpretatorka Subhija Šehović ni u pandemije ne miruje. Iako nema nastupa kao nekada, ona ipak svako malo pa dobije poziv za gostovanje na nekoj od bh. TV kuća. Rado se sjeća svog nedavnog gostovanja na televiziji „BN“ u Bijeljini, posebno zato što je i sama Bijeljinka i što je njeni sugrađani, očito, nisu zaboravili.

-Uskoro idem opet, samo ako situacija sa koronavirusom to dozvoli – kaže nam Subhija.

Prije nekoliko dana bila je gost i u novom serijalu na televiziji „Hayat“ u emisiji koja nosi naziv „Kuća puna sreće“. Ujedno se družila i sa svojim dragim kolegama Brankom Sovrlić, Bahrijom Hadžialić i Mladenom Tomićem.

A kad nema poslovnih obaveza, često „skokne“ do Neuma, gdje ima apartmane, kako bi se odmorila. Ne krije da ode i na bazen u jedan od neumskih hotela, posebno sada kada je ljetna sezona na izmaku i kada nema mnogo gostiju.

-Nadam se da će ova pošast koja je zadesila cijeli svijet uskoro završiti kako bi se konačno vratili na ono staro, normalno. Nismo znali cijeniti slobodu koju smo imali, a danas živimo pod maskama, s prijateljima smo na distanci. Žalosno, ali tako je kako je. Zato iskreno vjerujem da ćemo uskoro ponovo početi živjeti „punim plućima“ – nada se Subhija koja vjeruje da bi uskoro mogla snimiti jednu novu pjesmu a koju samo za nju priprema jedan poznati i popularni kolega. Još uvijek ne želi da otkriva ko je u pitanju, da se, kako kaže naš narod, ne izjalovi.

„Tužna žena“ Tome Zdravkovića

Subhija kaže kako se sada najviše sluša njena pjesma „Tužna žena“ koju je samo za nju komponovao pokojni Toma Zdravković.

-Kada smo bili na jednoj turneji, dopao mu se moj glas i tada mi je obećao napraviti dvije pjesme. Tako je i bilo, nakon „Tužne žene“ snimila sam i njegovu „Poslije lutanja dugih“. Toma je bio producent te singlice a njegov orkestar me je pratio – prisjetila se Subhija tog lijepog vremena.

Piše: Dž. H. M.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Inter 1,43, Lajpcig 2,00, Fulam 1,40, Bešiktaš 1,95

MitoBoost