in

Sloga i Sloboda za ostanak u Evropi, počinje Premijer liga

Slatka-Tajna.Eu

Rukometaši dobojske Sloge i tuzlanske Slobode u subotu će imati priliku da izbore plasman u drugu rundu EHF Evropskog kupa.

Nakon prvih utakmica bh. predstavnici imaju pozitvne rezultate koji im daju nadu da će nakon prvog kola nastaviti svoj evropski put.

Sloga se prije sedam dana iz Estonije vratila sa pozitivnim rezultatom nakon remija sa ekipom Viljandi (20:20). U prvih 60 minuta vidjelo se da su Dobojlije kvalitetniji rival, a to će se sada morati potvrditi pred domaćim navijačima koji su najavili masovni dolazak na stadion sportskih igara. Upravo bi navijači mogli biti presudan faktor u ovom meču u kojem će domaći rukometaši biri favorite. Utakmica između Sloge i Viljandija igra se sa početkom u 18 sati. U slučaju prolaska u drugo kolo Evropskog kupa, Slogin rival bi bila italijanska ekipa Konversano.

Značnu prednost pred subotnji revanš u Grčkoj protiv ekipe Drame stekla je Sloboda. Tuzlaci su prije sedam dana u „Mejdanu“ odškrinuli vrate naredne runde nakon trijumfa od 29:23. Sloboda je pokazala da je bolji rival, ali itekako mora biti na oprezu kako bi sačuvala solidnu zalihu stečenu u prvoj utakkmici. Revanš između Drame i Slobode igra se u subotu od 17 sati, a pobjednik ovog susreta u narednom kolu sastaće se protiv grčkog tima Diomidis Argus. Podsjetimo direktan plasman u drugo kolo ovog takmičenja osigurali su Borac I Izviđač. Banjalučani će u drugom kolu Evropskog kupa igrati protiv ekipe Bese Famgas, dok Izviđač čeka boljeg iz meča Dukla Prag (Češka) – A.E.S.H. Pilea (Grčka).

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Inače, ovog vikenda starta sezona 2021/22. Premijer lige za rukometaše. Kuriozitet je da prvenstvo starta utakmicama 2. kola. Naime, u Rukometnom savezu BiH su odlučili da odgode prvo kolo koje je trebalo biti na programu 11. septembra za 22. septembar, a da ove subote zakažu mečeve 2. kola, što je samo jedan u nizu bisera u bh. rukometu. Kada je u pitanju nova sezona titulu će braniti Izviđač, koje će i ove sigurno biti jedan od pretendenata za sami vrh. Ljubušake na premijeri čeka neugodno gostovanje kod ekipe Konjuha. U lov na „skaute“ prije svega će se dati Borac, dobojska Sloga, kao i Sloboda i Gračanica. Na veliku scenu se vratila sarajevska Bosna, dok će se premijerligaški susreti nakon pet godina ponovo igrati u Gradačcu.   

Parovi, subota: Konjuh – Izviđač (17), Gračanica – Bosna (V) (18), Krivaja – Maglaj (19), Gradačac – Sloga (G/V) (19), Bosna (S) – Iskra (19). Utakmice između Sloge Doboj i Borca, te Slobode i Vogošće su odgođene, dok je ekipa Leotara slobodna.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Objavljen još jedan snimak: Mehmedagić govori da je Avdića “nabio nogom”

Prijovićka priznala zašto se ne viđa s Brenom i Bobom i koje probleme ima u braku