in

Objavljen još jedan snimak: Mehmedagić govori da je Avdića “nabio nogom”

Slatka-Tajna.Eu

Portal Avaz objavio je snimak u kome direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osman Mehmedagić kaže, kada je sreo novinara Avdu Avdića, da ga je “nabio nogom i ganjao ga dole”.

Između ostalog, u Avazovom snimku, spominje Ranka Debevca, predsjednika Suda, Milana Tegeltiju, Asima Sarajlića, Gorana Salihovića…

U jednom trenutku Osmica priznaje da OSA prati i novinara “Avaza”, koji objavljuje tekstove o njemu.

“Ja imam službu koja analizira, ja dam njima oni sve provjere. Mi znamo kada je on zvao onog Aščerića (Miralem Aščić, novinar ‘Avaza’). Mi znamo kada je ovaj njega Aščerić zvao, sve mi znamo”, kaže Osmica na snimku.

Govoreći o Avdi Avdiću, Osmica je rekao:

“Ja kada sam imenovan za direktora, on me sreo na cesti i rekao ‘šta je vi paraobavještajci’. Ja ga nabio nogom i ganjao ga dole. On je onda išao u Ambasadu SAD, FUP, SIPA-u, podnio krivičnu prijavu protiv mene, pa se onda počeo ‘lizati’ sa mnom”, kaže Osmica.

Na snimku Mehmedagić priznaje da su Avdo Avdić i “Slobodna Bosna” objavili pogrešnu informaciju da je Gordana Tadić boravila u hotelu Jadran u Neumu.

“Avdo ti prati te tendere”, kaže Osmica Tadić.

Na snimku se dotaknuo i Asima Sarajlića. Govoreći o aferi “Diploma”, kazao je:

“Tu me ne mogu naći. Mogu negdje drugo. Dva puta sam se ženio, volim cure”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuNa snimku se čuje da je na mjerama OSA-e bio i šef kabineta smijenjenog glavnog državnog tužioca Gorana Salihovića.

“Taj čovjek je nosao predmete i radio šta je htio. Malo, malo 100.000 maraka mu na računu”, kaže između ostalog Osmica za Hasana Pleha.

Oglasili se iz OSA-e

Podsjetimo, juče su pojedini mediji objavili snimak sa sastanka Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e, i Gordane Tadić, glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, a koji je navodno snimao Mehmedagić, nakon čega su se oglasili i iz OSA-e.

Naime, na snimku koji traje 40 minuta se čuje da su Mehmedagić i Tadić razgovarali o predmetu “Diploma”. Zatim, u jednom trenutku Mehmedagić iznosi pritužbe na račun tužioca Olega Čavke.

Još nije utvrđeno ko je snimao taj sastanak, ali je sasvim jasno da je to urađeno na nezakonit način.

“Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija radi se o neosnovanom napadu na OSA BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića”, naveli su iz OSA-e.

Pozvali su sve relevantne institucije u ovom slučaju da provjere ko je snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu BiH između osoba koje imaju pristup tajnim podacima.

“Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u zvaničnim prostorijama Tužilaštva BiH. OSA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse Agencije za bilo koju ličnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija”, istakli su.

Pozvali su i sve relevantne kako domaće tako i međunarodne institucije, a isključujući Tužilaštvo BiH, da provjere i ustanove ko je neovlašteno snimao ovaj sastanak, a čiji domaćin je bila Gordana Tadić.

“Još jednom ističemo, OSA BiH i njen generalni direktor nisu učestvovali u ovom očiglednom nezakonitom djelu”, poručili su iz OSA-e.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Karleuša poručila LGBT populaciji: “Ono što rade meni, ja neću dozvoliti da rade vama”

Sloga i Sloboda za ostanak u Evropi, počinje Premijer liga