in

Bayernov trener iznio ideju koja bi zauvijek promijenila nogomet / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Julian Nagelsmann, trener Bayerna

Juliana Nagelsmanna, trenera Bayerna, mnogi smatraju najvećim trenerskim talentom u novijem dobu.

Nakon što je prvo odradio odličan posao u Hoffenheimu, a zatim i u RB Leipzigu, ovog ljeta je Julian Nagelsmann priliku dobio i u najvrućoj mogućoj trenerskoj stolici u Njemačkoj.

Kako bi ovaj mladi stručnjak, koji ima samo 34 godine, postao trener Bayerna, njegov bivši klub RB Leipzig dobio je odštetu od 25 milijuna eura, što je rekordni iznos koji je jedan klub platio za nekog trenera u povijesti nogometa.

U novoj je sezoni Nagelsmann krenuo u skladu s očekivanjima, Bayern igra vrlo dobro i niže pobjede, a jedini kiks mu je remi na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach u prvom kolu Bundeslige.

Nedavna gostujuća pobjeda kod Barcelone u Ligi prvaka (3:0) pokazala je njegov smisao za motivaciju igrača, nogometnu taktiku i analizu igre protivnika.

Osim što je najveći trenerski talent, Nagelsmann je i veliki poklonik video-tehnologije. U skladu s tim iznio je jednu ideju koja je, najblaže rečeno, kontroverzna.

Razgovarajući o tome što treba napraviti kako bi nogomet učinili još atraktivnijim, Nagelsmann je dao usporedbu s – američkim nogometom (NFL).

“Američki nogomet je tehnološki puno napredniji od našeg nogometa. Tamo quarterback ima slušalicu i može čuti upute svog trenera. To je nešto što nam je apsolutno potrebno”, naglasio je Nagelsmann.

Svoju je ideju dodatno naglasio rečenicom:

“Nogomet se mora prestati skrivati iza tradicije i mora se revolucionirati.”


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ANA NIKOLIĆ FRAPIRALA JAVNOST SUMANUTIM PONAŠANJEM: Bacakala se, skakala, a onda otkriven uzrok morbidnog ispada

Nekoliko tisuća ljudi na prosvjedu u organizaciji Inicijative Prava i slobode