in

Vukanović tvrdi da je Tadić razriješena dužnosti; službene potvrde još nema / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Gordana Tadić

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske objavio je danas kako je Gordana Tadić smijenjena s mjesta glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, međutim službene potvrde ove informacije još nema.

Vukanović je i sam potvrdio kako je objavio, a potom i do potvrde povukao vijest da je Drugostupanjska disciplinska komisija VTSV-a potvrdila odluku prvostupanjske komisije kojom je Gordana Tadić razriješena dužnosti.

”U prvostupanjskom disciplinskom postupku utvrđena je odgovornost Tadićeve za nemar i nepažnju u vršenju službenih dužnosti, kao i propuštanje da postupi u skladu sa odlukama, naredbama ili zahtjevima Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća, te je ona razriješena dužnosti i premještena na radno mjesto tužitelja, ali nije suspendirana do okončanja postupka, što je uobičajena praksa”, objavio je Vukanović te dodao da je ”drugostupanjska disciplinska komisija donijela danas odluku u predmetu protiv Gordane Tadić, ali je odlučila i to da ista neće biti objavljena sve dok ne bude dostavljena strankama u postupku”.

”Prema mojim saznanjima, koje nisu u potpunosti provjerene, VSTS je potvrdio prvostupanjsku Odluku i ona će biti uklonjena sa mjesta glavne tužiteljice BiH, ali treba pričekati službenu potvrdu”, istaknuo je Vukanović na svom blogu.

Tadić je za N1 ranije rekla kako ”nije dobila odluku i kako nije obaviještena ni o čemu”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










”Kakva god bude odluka, imam pravo žalbe VSTV-u. To pitanje bi trebalo uputiti VSTV-u. I ja bih voljela znati što se događa”, kazala je Tadić.

Podsjećamo, Prvostupanjska komisija VSTV-a odlučila da Tadić razriješi dužnosti jer je, kako su naveli, počinila disciplinske prekršaje koji se odnose na automatsku dodjelu kaznenih predmeta i sigurnosne provjere.

Tada su izrekli mjeru premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Da bi odluka postala pravomoćna, potrebno je da je potvrdi i Drugostupanjska komisija VSTV-a, što, prema svim prilikama, neće biti slučaj do kraja današnjeg dana.

Inače, Nebojša Vukanović je naveo i kako ima informacije da će u slučaju razrješenja Tadićeve, vršitelj dužnosti glavnog tužitelja biti njen sadašnji zamjenik Ismet Šuškić, za što je također naveo da je neopotvrđena informacija.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ceca Ražnatović bi mogla da završi kao junakinja filma ili serije! – ShowBiz – Region – Vesti – Svet Plus

“BiH smatram svojom državom. Ko daje certifikat ko je veći, a ko manji Srbin?”